Tek.no

Nyhet

Nå slipper du ikke unna reklame

22 Feb 2011 10:15

Digitale harddiskopptakere er en nyttig tjeneste for de som ikke har tid eller anledning til å se et ønsket TV-program på et angitt tidspunkt. Man kan i stedet ta opp programmet på en harddisk og se det når man vil senere, men man kan også lett hoppe over reklame ved hjelp av spoling.

Det finnes i tillegg harddiskopptakere med en innebygd funksjon som hopper over reklamer fullstendig, og dette er spesielt utbredt i Japan. Teknologien har ikke vært uten sine kritikere fra TV-bransjen, og nå velger de to siste store produsentene av slike enheter i Japan – Mitsubishi og Toshiba – å legge ned virksomheten.

100 prosent reklamefritt

Reklamefjerningsfunksjonen var å oppdrive på toppmodeller fra Toshiba og på Real LCD TV fra Mitsubishi, men dette skal det nå bli en slutt på. Etter et tungt press fra japanske TV-selskaper og kringkastere, har de to selskapene besluttet å legge ned produksjonen av denne typer harddiskopptakere.

Tidligere har ikke slik teknologi fungert optimalt på grunn av analoge sendinger, men overgangen til digitale sendinger har gjort at opptakere kan oppdage reklame med 100 prosent presisjon. I Japan har TV-programmer og reklame ulike signaler slik at det å skille mellom innholdet dermed har blitt svært enkelt for slike opptakere.

Er det et skittent spill fra TV-bransjen i denne saken? Graver de sin egen grav med overdrevet reklamebruk? Hva er eventuelt alternativene?

(Kilde: Akihabaranews)

Les også
Her er Canal Digitals nye PVR
Les også
La solen og godstolen lade mobilen
Les også
Her er Viasats nye opptaker
Les også
Nå blir det slutt på krangling om TV-programmer
Les også
Fjerner flimringen på 3DTV
Les også
Styr TV-en med håndbevegelser
Les også
Én av ti nordmenn kan ikke se 3D
annonse

Les også