Tek.no

Nyhet

– 3D-krigen vil avgjøres i år

26 Apr 2011 08:47

Den rivende utviklingen innen 3D-teknologien er noe vi har skrevet om mange ganger, inkludert den steile fronten mellom LG og Samsung når det gjelder hvilken løsning som er best av den passive og den aktive.

Begge teknologiene har sine fordeler og ulemper, og det har hittil vært svært vanskelig å spå en klar vinner av formatkrigen.

Snarlig seier

Sjefen i LG Display, Kwon Young-soo, mener imidlertid at seierherren kan utropes ganske snart. Ifølge Kwon skal selskapet iverksette en omfattende salgsstrategi i løpet av tredje kvartal i år, og etter dette vil det raskt bli klart hvilken løsning som er liv laga.

– Innen utgangen av dette året vil vi se hvem vinneren er; LGs polariseringsteknologi eller Samsungs aktive lukkerbriller, sa Kwon til nettstedet What Hi-Fi nylig. Han var forsiktig med å antyde hvem han tror vil vinne.

Samsung stiller sterkt med store aktører som Panasonic og Sony i ryggen, men grunnen til at Kwon likevel mener slaget ennå ikke er avgjort er blant annet at LGs 3D-TV-er selger dobbelt så godt som Samsungs i hjemlandet sør-Korea samt at den passive løsningen har hele 44% av 3D-markedet i det raskt voksende kinesiske markedet.

Kwon mener likevel at begge løsningene vil leve side om side en stund og at det vil gå minst ett eller to år før den tapende teknologien vil være ute av markedet. Ifølge LG-sjefen vil 3D-TV-er uansett erstatte 2D-TV-er før år 2012 er omme.

(Kilde: What Hi-Fi)

Les også
Gjør TV-en din om til en Smart TV
Les også
Lei av å se filmer i 3D?
Les også
Kinesisk 3D-erotikk utkonkurrerer Hollywood
Les også
Ultra-HDTV er nærmere
Les også
Se 3D uten briller i 2012
Les også
– 3D-film vil ta helt over
Les også
Gjør enhver HDTV om til 3DTV
annonse