Tek.no

Nyhet

– Komplett vil ikke klare seg

Elkjøp-sjef mener kun de største kjedene vil overleve.

1 Juli 2011 14:30

Onsdag inviterte elektrokjeden Elkjøp sine leverandører til strategikonferanse på Oslo Plaza. Der kom det frem at de tror elektronikkbransjen i Norge ser helt annerledes ut om få år.

Elkjøp vokser i Norden, men anser Expert, MPX, Komplett, Elprice og Dustin Home som per i dag sine viktigste konkurrenter.

Norden-sjef i Elkjøp Ronny Blomseth, tror ikke de "små nettaktørene" vil overleve, men han mener Elkjøp er såpass store at de har en større sjanse for å overleve i 2015.

– Jeg ser ikke noen åpenbar grunn til å handle hos Komplett eller MPX, sier Blomseth til nettstedet dinside.no.

Blomseth mener det blir helt andre konkurrenter på banen om fire år. Han nevner amerikanske Amazon som et eksempel, som per i dag skal være tredje størst i verden på elektronikk.

– Det er fint at Elkjøp ikke har oss på kartet for 2015. Da kan vi fortsette å jobbe med det vi har troen på, og så kan de jobbe med sitt, sier administrerende direktør for Komplett og MPX Anton Hagberg, og tar nyheten med et smil.

Hagberg legger til at det ikke er så viktig for selskapet hva Elkjøp synes eller tror, det er kundene som er det viktigste. Han viser til Norsk Kundebarometer 2011.

– Der ligger Komplett rangert som nummer syv uavhengig av bransje, sammenlignbart så ligger Elkjøp på 166. plass. Da synes jeg tallene taler for seg selv, og så får kundene bestemme hvor de vil handle.

Hva mener du?

Vil du i større grad benytte de store elektrokjedene i butikk fremfor netthandel i årene som kommer? Hva er fordelene og ulempene med de to? Er det virkelig ingen grunn til å handle hos hverken Komplett eller MPX om kort tid? Delta i debatten litt lengre ned på siden.

(Kilde: Dinside.no)

Les også
Forskere fant hull i skyen
Les også
ElArtikler.no er konkurs
Les også
Amentio Datakjeden er konkurs
Les også
Slik skaffer du rimelige varer fra USA
annonse

Les også