Tek.no

Nyhet

Tag Heuers luksus-smartklokke skal få Apple Watch til å se billig ut

Tag Heuer
13 Okt 2015 13:57

I desember i fjor ble det klart at den tradisjonsrike, sveitsiske klokkeprodusenten Tag Heuer skulle begynne med smartklokker. Siden den gang har informasjonen kommet litt stykkevis og delt, men nå er omsider det første bildet – og navnet – blitt avdekket.

Som blant andre 9to5google melder publiserte Tag Heuer nylig et teaser-bilde av den kommende luksus-smartklokken på Twitter.

Ligner på en vanlig klokke

Bildet viser riktignok ikke klokken i fullfigur, men gir likevel et inntrykk av hvordan den vil bli seende ut. Etter bildet å dømme ser det ut til at klokken blir sort eller mørkegrå, og i tråd med tidligere opplysninger vil den ligne på en vanlig klokke.

Tag Heuers smartklokke blir cirka dobbelt så dyr som Apple Watch, her avbildet. Foto: Espen Irwing Swang, Tek.no

Tag Heuer har uttalt at det er ingenting på selve klokkehuset som vil avsløre at det er en smartklokke, men at smart-funksjonaliteten derimot kun vil befinne seg på innsiden.

Samtidig har Tag Heuer også lansert en ny nettside som inneholder en nedtellingsklokke for lanseringen av den nye klokken, som finner sted den 9. november. Nettsiden inneholder også det som tilsynelatende blir navnet på klokken, «Tag Heuer Connected».

«Dristig» og «banebrytende»

På nettsiden kan man også finne en historielinje med de viktigste begivenhetene i Tag Heuers historie, som altså kulminerer med Tag Heuer Connected. Selskapet skriver at klokken «forener tradisjon og innovasjon», og at den kombinerer «dristig» stil med «banebrytende» teknologi.

Hva selskapet legger i disse ordene må vi altså ennå vente med å finne ut av, da ingen tekniske spesifikasjoner foreligger ennå. Det som imidlertid er sikkert er at klokken er utviklet i samarbeid med Intel, og at det blir et Android Wear-basert produkt.

Klokken blir for øvrig heller ikke billig. For litt siden kom det frem at Tag Heuer faktisk skrudde opp prisen på klokken, fra 1400 dollar til 1800 dollar, som tilsvarer cirka 14 500 kroner. Dermed er den over dobbelt så dyr som Apple Watch, noe som gjør at det trolig er knyttet en del spenning til akkurat hva den har å by på.

Her er en annerledes smartklokke: Denne modellen kan du sette sammen selv »

Les også
TAG Heuers luksus-smartklokke selger unna
Les også
Dette er en Android-smartklokke til 12 500 kroner
Les også
Denne smartklokken kan du sette sammen selv
Les også
Apple Watch: Slik erApple Watch i bruk
Les også
Tag Heuers luksus-smartklokke er rett rundt hjørnet
Les også
Sony lanserer lekker smartklokke som ligner på en vanlig klokke
annonse

Les også