Tek.no

Nyhet

MakerBots smålekre 3D-skriver er klar

Skrivebordsmodellen Replicator Mini er myntet på vanlige forbrukere.

MakerBot
27 Feb 2014 17:28

Replicator Mini er en av tre nye 3D-printere fra MakerBot som ble annonsert på årets CES-messe, og er dessuten selskapets rimeligste skriver – MakerBot selv kaller det for sin forbrukermodell. Nå kan den også forhåndsbestilles. Noen bestemt slippdato er ennå ikke å spore, men ifølge produktets hjemmeside skal den sendes ut i løpet av «våren 2014», noe som gjerne betyr en eller annen gang i årets andre kvartal.

3D-Skriveren har fått en forhåndsbestillingspris på 1375 dollar. Det er i overkant av 8000 kroner, men så må vi jo kalkulere inn frakt, avgifter og avanse dersom du skal kjøpe den her til lands. At den likevel blir langt rimeligere enn dagens rimeligste Replicator-modell MakerBot Replicator 2, er vi sikre på. Vi tipper det kan bli i underkant av 15 000 kroner.

MakerBot Replicator Mini tar relativt liten plass.Foto: MakerBot

Er du bekymret for at en eventuell 3D-skriver betyr at du må rydde plass på roterommet, kan Replicator Mini virkelig være noe for deg. Selve kabinettet måler omtrent 30 x 31 x 38 centimeter og veier åtte kilogram, noe som bør gjøre den ganske så plasseringsvennlig.

Men dette setter naturligvis også en del begrensninger på hva du kan lage – maksimalt byggevolum er på 10 x 10 x 12,5 centimeter (1250 kubikkcentimeter), noe som betyr at du ikke kan lage enkeltdeler stort større enn en kaffekopp.

Replicator Mini skriver med en oppløsning på 200 mikrometer, og har innebygd webkamera som lar deg følge med på skriveprosessen. Den skal kunne kobles til med USB eller over WiFi.

På vei til å bli noe

Foto: MakerBot

Anvendelig teknologi for å skrive ut tredimensjonale objekter har eksistert noen år, men er ikke noe du finner i et vanlig møblert hjem. Skriverne har nemlig vært – og til dels fremdeles er – uforholdsmessig dyre, tar mye plass og har vært vanskelige å bruke.

3D-skriving for Hvermansen har ganske enkelt tilhørt den litt obskure fremtiden. Men det endret seg brått i fjor, da verdens første utskrivbare våpen satte i gang en debatt som nådde helt til Stortinget.

Samtidig blir skriverne stadig rimeligere, bedre, enklere å bruke og mer kompakte. Og det er nettopp her modeller som MakerBot Replicator Mini kommer inn i bildet.

Hva du skal med den?
GUIDE: Alt dette kan du lage med en 3D-skriver >>>

Kilde: TechCrunch

Les også
Ny 3D-skriver kan lage levende menneskevev
Les også
Nå kan en 3D-printer bli langt mer nyttig for deg
Les også
Neste generasjons 3D-printer er i salg
Les også
Denne 3D-skriveren blir både stilfull og rimelig
Les også
Slik lager de en 3D-printer
Les også
Slik velger du riktig 3D-skriver
Les også
NASA ønsker seg 3D-pizzaskriver
annonse

Les også