Nyhet

Nei, det er ikke X-wing fra Star Wars – det er Parrots nye drone

Parrots nye modell «Swing» har et spesielt design, og det er det en grunn til.

Droner flest har fremdeles et relativt generisk design, men stadig oftere dukker det opp modeller som bryter litt med konvensjonene. I en pressemelding har Parrot nå kunngjort en ny minidrone med et ganske spesielt design.

Den nye modellen heter «Swing», og har den egenskapen at den bærer et umiskjennelig slektskap med det såkalte X-wing-fartøyet vi kjenner fra Star Wars-filmene.

Horisontal og vertikal flygning

Designet er imidlertid ikke ment som en hyllest til det kjente science fiction-eposet. Derimot setter designet dronen i stand til å veksle mellom vertikal og horisontal flyvning.

Swing letter og lander som en vanlig drone med propellene liggende horisontalt, og «vippes» opp i vertikal stilling når du skal fly fremover. I denne modusen flyr dronen altså som et fly og kan oppnå relativt høy hastighet for en minidrone, nærmere bestemt cirka 30 kilometer i timen.

I vertikal posisjon er dronen ifølge Parrot også svært smidig, og kan både foreta brå svinger, looper og u-svinger. Dronen har akselerometer og gyroskop som analyserer bevegelsene og sørger for stabilisering underveis.

Billig, men med labert kamera

På kamerasiden er ikke Swing-dronen spesielt velutrustet. Den har et kamera som brukes til å måle hastigheten til dronen, og som også kan benyttes til å ta stillbilder, dog bare i VGA-oppløsning på 640 x 480 piksler. Bildene lagres i internminnet på 1 GB.

Til gjengjeld er Swing billig, med en anbefalt, amerikansk utsalgspris på 139 dollar, cirka 1150 kroner. Norsk pris og tilgjengelighet er ikke kjent. Mer informasjon kan du finne på produktsiden, og se også video under.

Parrot lanserte også nylig en annen spesiell drone: Vingeformede Disco flyr med en hastighet på 80 kilometer i timen »

Les også
Dronen som kan fly i 80 km/t er snart klar for salg
Les også
Det er faktisk ikke så vanskelig å bygge en drone helt fra bunnen av
annonse