Til hovedinnhold

Lei av en liten PC-skjerm? Ta på deg VR-brillene og få en gigantisk skjerm du kan dele med venner

Slik kan du surfe og spille vanlige spill i en virtuell verden.

BigScreen

Med HTC Vive og Oculus Rift har startskuddet for VR-alderen gått, men ennå er det et stykke igjen før brillene virkelig kan nyttiggjøres til hverdagsbruk. Nettstedet UploadVR melder nå om et nytt konsept som kan bidra sterkt til at VR-brillene ikke blir liggende og støve ned i hyllen.

BigScreen er navnet på en ny programvare som rett og slett skal bringe hele PC-grensesnittet inn i VR-verdenen, i stedet for kun utvalgte apper.

Legger til rette for sosial VR

Dermed skal det ikke være nødvendig å ta av og på seg brillene når man bytter mellom apper, da alt skjer direkte fra VR-grensesnittet. Meningen er å gi brukerne følelsen av at man ser på en diger skjerm, i stedet for på en vanlig PC-skjerm, derav navnet BigScreen.

Noe av det som vil bli mulig med løsningen er å dele VR-rommet med andre brukere, slik at man for eksempel kan spille spill med flere eller samarbeide på prosjekter. Det går også an å «projisere» virtuelle skjermer i VR-rommet som man bruke til å for eksempel se på filmer sammen med andre.

BigScreen

Skal betatestes

Ifølge utviklerne er målet at BigScreen skal gjøre det mulig å oppleve bokstavelig talt alt av digitalt innhold i VR-rommet, alene eller sosialt. Det inkluderer altså alt fra vanlige Pc-verktøy til populære tjenester som Netflix og YouTube.

Utover dette foreligger det ennå ikke så mye teknisk informasjon. Programvaren skal snart gjennom lukket betatesting, som man for øvrig kan registrere seg for på hjemmesiden.

Facebook satser også på sosial VR: Nå har Oculus Rift fått flere sosiale funksjoner »

annonse