Til hovedinnhold

Nye MacBook Pro kan bli den mest radikale endringen på lenge

Flere av tastene skal bli byttet ut av en OLED-skjerm.

Torstein Norum Bugge, Tek.no

I slutten av mars meldte vi at oppgraderte versjoner av både 13- og 15-tommersutgaven av MacBook Pro var på vei, og nå har det dukket opp et knippe nye, interessante opplysninger om maskinene. Det melder nettstedet 9to5mac.

Ifølge opplysningene, som stammer fra «troverdige» kilder, skal de nye MacBook Pro-modellene få innebygd støtte for Touch ID og en OLED-berøringsskjerm på selve tastaturdelen.

Erstatter den øverste tasteraden

Denne skjermen er visstnok ment å erstatte den øverste raden på tastaturet, altså funksjonstastene. Det foreligger ikke så mange flere detaljer ennå, men tilsynelatende ønsker Apple å benytte denne flaten til virtuelle taster som brukeren formodentlig fritt kan konfigurere.

De nye MacBook-ene skal eter sigende ligne på den eksisterende 12-tommersutgaven, her avbildet.
Anders Brattensborg Smedsrud, Tek.no

Det er imidlertid også mulig at skjermflaten vil få andre funksjoner, som for eksempel å vise ulike typer informasjon. Uansett må løsningen sies å være relativt ukonvensjonell.

I tillegg skal de oppgraderte MacBookene altså komme med fingeravtrykkleser, som i likhet med på iOS-enheter trolig vil kunne brukes til å låse opp maskinen og utføre sikre kjøp. Akkurat hvor eller hvordan Touch ID skal integreres i maskinene vites ikke.

Blir tynn

Ellers er det tidligere kommet frem at de nye modellene vil ligne på 12-tommersversjonen av Mac når det gjelder design, men skal visstnok bli enda tynnere enn dagens MacBooks Air-modeller, altså ganske spinkle saker.

Kildene til 9to5mac kunne for øvrig opplyse om at Apple også har planer om å lansere en ny 13-tommersversjon av den nylig oppgraderte 12-tommeren, uten at det foreligger flere detaljer om hva dette innebærer. Både denne og de nye MacBook Pro-modellene skal lanseres i fjerde kvartal i år.

iPhone 7 skal også være på vei: Slik ser telefonen ut, ifølge nye, lekkede bilder »

annonse