Til hovedinnhold

HP lanserer «verdens tynneste bærbare PC»

Nye HP Spectre er på tykkelse med et AAA-batteri.

HP

Det har nå gått et par år siden vi sist testet en Spectre-merket bærbar PC, men vi husker da det som en positiv opplevelse.

Nå har HP sluppet en oppfølger, og her er det ikke spart på kruttet. «Verdens tynneste bærbare PC» hevder selskapet i en dårlig oversatt pressemelding, og da snakker vi visstnok om en tykkelse på 10,4 millimeter. Vidunderet er som seg hør og bør kledd i aluminium, og har du karbonfiberfetish kan vi opplyse om at bunnplaten er lagd av dette stoffet.

Vekten holdes med dette på beskjedne 1,1 kilogram.

Nye HP Spectre klassifiseres som en 13,3-tommer og har et Gorillaglasskledd IPS-panel med Full HD oppløsning – altså 1920 x 1080 piksler. Høyttalere fra Bang & Olufsen skal «gi brukerne den dybden de ønsker», men det tror vi først når vi får høre det.

Ellers er det verdt å få med seg at HPs nye vidunder er utstyrt med tre USB-porter av den nye C-typen, hvorav to støtter Thunderbolt – veldig bra.

God batteridriftstid

Under det som er av metall, glass og karbon finner vi ikke overraskende siste skrik i prosessorer – Spectre skal være tilgjengelig i versjoner med «Skylake» Intel Core i5 og Core i7. «Hyperbaric» kjøleteknologi – også fra Intel– skal sørge for at systemet holder temperaturen nede uten for mye viftestøy.

HP

Datamaskien kommer videre med opp til 8 GB minne, mens en SSD med PCI Express-grensesnitt sørger for kjapp lagring.

På den relativt beskjedne plassen har HP også klemt inn et batteri i to tynne deler. Dette skal kunne by på inntil ni og en halv times driftstid på batteristrøm, noe som bør holde til både en god arbeidsdag og turen hjem.

HPs nye Spectre skal bli leveringsklar i juni måned, og har en anbefalt utsalgspris som begynner på 14 990 norske kroner.

Nye 15,6-tommers Envyer

HP Envy.
HP

HP Envy og HP Envy x360 blir også «nye» i løpet av våren og forsommeren. Disse vil også få siste generasjon prosessorer og mulighet for integrert Intel Iris-grafikk – dessuten vil faktisk Envy x360 kunne leveres med 4K-skjerm.

I tillegg vil de nye modellene utstyres med USB Type-C og kunne by på bedre batteridriftstid. Også lavere vekt og forbedret design står på lista over det som er nytt med det to modellene.

Dette er Thunderbolt 3.0:
Den nye superporten som kommer i din neste PC >>>

(Kilde: Pressemelding)

annonse