Tek.no

Nyhet

Nå kan du gjøre et mobilkupp

Marte Ottemo
8 Okt 2010 14:33

Den siste uken har det utspunnet seg en vill priskrig på mobilmarkedet.
One Call var først ute med Gavepakken, et tilbud som lar nye og eksisterende kunder bruke mobilen fritt ut 2010 for et engangsbeløp på 199 kroner. Deretter svarte Tele2 med et identisk tilbud kalt Superdeal, 10 kroner billigere enn One Call, noe som fikk selskapets salg- og markedsdirektør Thomas Sandaker i harnisk:
- Dette vil jeg mildt sagt kalle et håpløst plagiat fra en desperat aktør!! (Les hele saken)

Sjakk matt?

Nå kaster også Chess seg inn i priskrigen, ved å lansere et tilsvarende tilbud kalt Sjakk Matt. Her er det fri bruk av ringetid, SMS, MMS og mobildata ut året for opprinnelig 99 kroner. Markedsdirektør Jarle Alvær sier TV-kampanjen til One Call ble utløsende for mottrekket fra Chess.

- Da TV-kampanjen begynte å rulle i går, ble det klart at vi måtte foreta oss noe, sier han til Inside Telecom.
 

I pressemeldingen fra Chess er han imidlertid hakket mer kjepphøy:

- I sjakkspill kalles det vi gjør for sjakk matt. I ti år har vi kjempet for lave priser, og vi demonstrerer igjen at vi ikke svikter forbrukerne, sier Alvær.


Tele2 svarer
Men Chess og Alvær fikk ikke mange minuttene på billig-toppen før Tele2 svarte med å sette ned prisen på sitt Superdeal-tilbud - til 89 kroner.
Og da tok det ytterligere noen få minutter før vi fikk beskjed fra Chess om at de også landet på 89 kroner for Sjakk Matt.
Vi spurte så Tele2 om de ville gjøre ytterligere prisjusteringer, og fikk dette til svar:
- Vi har den beste dealen i markedet. Sammen med Chess har vi det beste kampanjetilbudet og Tele2 topper telepriser.no i alle kategorier, sier Tele2-sjef Haakon Dyrnes til Mobilen.no.
Dermed ser det ut til at prisen for fri mobilbruk ut året foreløpig ender på 89 kroner. Halvannen uke etter at One Call lanserte Gavepakka har prisen på tilsvarende tilbud hos konkurrentene altså blitt halvert.
Talkmore lurer i skyggen
Denne priskrigens "skudd i Sarajevo" kan imidlertid ha vært Talkmores vervekampanje, hvor du får halv pris på abonnementet ditt på ubestemt tid hvis du verver en venn. Dette ble lansert dagen før One Call kom med Gavepakka.
Som en reaksjon mot nettopp Gavepakka har også Talkmore kommet med et spennende ekstratilbud som gjelder i november og desember. Her får nye og eksisterende kunder fri bruk av data, 3 000 SMS, samt 500 ringeminutter til en fasttelefon i utlandet, helt gratis.

Du vinner

Den seirende part i denne priskrigen er mobilbrukerne, mener Forbrukerombudet.

- Det er typisk med kampanjer for å ta nye kunder fra et marked som er mettet. Vi vil nok se flere av denne typen kampanjer fremover, og det er jo kjempefint for forbrukerne. Men husk å les vilkårene også, sier nestleder Bente Øverli i Forbrukerombudet.

Spørsmålet blir nå hva som skjer etter 1. januar når disse supertilbudene utgår. Chess gir oss i alle fall  ingen lovnader om at de gode tidene vil fortsette inn i det nye året. 

– Det blir spennende å se hva som skjer til neste år. Med dette raseres alle priser i mobilmarkedet, og det er forbrukerne som tjener på tilbudet. Samtidig er det klart at situasjonen ikke kan vedvare, for det koster jo penger dette her, sier Alvær til Inside Telecom.


 

Les også
Klarer du å sende 5000 SMS i måneden?
Les også
Nokia X3
Les også
- Et håpløst plagiat fra en desperat aktør!
Les også
Fri mobilbruk ut året for 189 kroner
Les også
199 kroner for ALL mobilbruk ut året
annonse

Les også