Til hovedinnhold

Her er juni-mobilene

Juni er tradisjonelt en litt kjedelig måned når det gjelder nye mobiler, men det er ikke tilfellet i år. Har du planer om å kjøpe ny mobil for feriepengene kan et par av nykommerne denne måneden gjøre valget vanskelig for deg.

Samsung Wave

Den eneste mobilen Samsung kommer med i juni er Wave. Til gjengjeld kan dette bli en av sommerens – om ikke årets – mest spennende nyhet på mobilfronten.
S8500 Wave er den første mobilen som tar i bruk Samsungs ferske operativsystem Bada, men om det kan hamle opp med Android og andre åpne operativsystemer til mobil gjenstår å se. Den sørkoreanske mobilprodusenten skal etter sigende ha rundt 1 000 Bada-applikasjoner klare innen utgangen av året for og satser på å selge rundt 10 millioner eksemplarer av Samsung Wave på verdensmarkedet.

Det nye OS-et er en ting, men et annet spennende element ved Wave er at den har en 3,3-tommers kapasitiv Super AMOLED-skjerm. Dette skal bety klarere farger og en skjerm som takler sollys. Samsung-mobilen støtter trolig også musikktjenesten WiMP.

Beste pris: 3 289 kroner
Her finner du laveste pris på Samsung Wave
LES MER OM SAMSUNG WAVE:
- Slik blir Super AMOLED (med video)
- Samsung Wave med WiMP
- Satser knallhardt på Bada
- Se flere bilder av Samsung Wave

Sony Ericsson X10 Mini Pro


I juni slipper Sony Ericsson to nye mobiler løs på markedet, og den ene av dem er X10 Mini Pro. Vi har allerede kikket på X10 Mini og den ser lovende ut, men Pro-utgaven er en skyvetelefon med fullt tastatur.
Det er tastaturet som først og fremst skiller X10 Mini Pro den fra den originale utgaven. Men ettersom dette er en liten mobil med en liten skjerm (kun 2,5 tommer), kan tastaturet være gull verdt for noen. X10 Mini Pro er sju millimeter lengre og rundt 30 gram tyngre enn den vanlige X10 Mini, men det gjør ikke nødvendigvis så mye.

X10 Mini er en spennende nykommer fra Sony Ericsson, og fra og med i juni kan du velge om du vil ha den med eller uten uttrekkbart tastatur.

Beste pris: 2 429 kroner
Her finner du laveste pris på Sony Ericsson X10 Mini Pro
LES MER OM SONY ERICSSON X10 Mini (Pro):
- Sniktitt: Sony Ericsson X10 Mini
- Multitouch hadde ødelagt brukervennligheten
Sony Ericsson Aspen

Med det nye operativsystemet Windows Phone 7 rett rundt hjørnet vil kanskje noen kvie seg for å kjøpe en ny mobil med Windows Mobile 6.5.3-operativsystem. Sony Ericsson har derimot bestemt seg for å bruke sistnevnte operativsystem i den nye proffmobilen Aspen.

Miljømobilen Sony Ericsson Aspen har en 2,4-tommers touchskjerm som kjører Windows Mobile 6.5.3. Den er beregnet for proffbrukere og har blant annet støtte for Microsoft Office Mobile. Likevel får du også tilgang til sosiale nettverk og medieinnhold, samt GPS, 3,2-megapikselkamera og støtte for turbo-3G og Wi-Fi.

Aspen er en del av Sony Ericssons GreenHeart-mobiler, noe som betyr at den er laget av miljøvennlige materialer og slipper cirka 15 prosent mindre CO2 i produksjonen sammenlignet med andre mobiler.

Beste pris: 2 025 kroner
Her finner du laveste pris på Sony Ericsson Aspen
LES MER OM SONY ERICSSON ASPEN:
- Grønn og proff

LG GT540 Optimus

Arbeidstittelen var Swift, men når LGs ferskeste Android-telefon kommer på markedet i juni får den navnet LG Optimus.

For rundt 2 000 kroner får du denne mobilen som blant annet kan skilte med en skarp 3-tommers touch-skjerm (HVGA 320X480), støtte for turbo-3G og Wi-Fi, 3-megapikselkamera og en rekke mediefunksjoner. LG-mobilen leveres med Android v.1.6, men vil kunne oppgraderes i løpet av sommeren.

LG GT540 Optimus kommer i svart, rosa og hvit og mobilprodusenten har også forhåndsinstallert rundt ti applikasjoner – inklusive Google Maps og Spotify.

Beste pris: 1 922 kroner
Her finner du laveste pris på LG Optimus
LES MER OM LG GT540 OPTIMUS:
- To nye fra LG
HTC Wildfire

HTCs nye Android-mobil er beregnet på unge brukere. Mobilen ble annonsert i mai, og kommer allerede i butikkene i juni.
Wildfire fra HTC er ment å være en mobil som introduserer unge brukere til brukergrensesnittet Sense. Her får du sosiale nettverkstjenester som Facebook og Twitter integrert i adressebok, kalender etc., samt enkel tilgang til Google-funksjoner som Gmail og Google Maps.

Videre har HTC Wildfire et 5-megapikselkamera med LED-blits, autofokus, smilegjenkjenning og geografisk posisjonering av bilder. Med både 3G-støtte og Wi-Fi kan du også surfe på internett med mobilen.

Beste pris: 2 268 kroner
Her finner du laveste pris på HTC Wildfire
LES MER OM HTC WILDFIRE:
- HTC starter sosial skogsbrann
- HTC Wildfire kan kjøpes nå
 

Nokia slipper ingen nye mobiler på markedet i juni. TrigCom, som selger BlackBerry i Norge, har ikke besvart våre henvendelser.

Mer om
annonse