Til hovedinnhold

Poke operatøren din

Du har utvilsomt langt merke til at mange bedrifter har funnet veien til Facebook, Twitter og You Tube, eller har opprettet blogger om aktuelle tema som angår dem. Mobilselskapene har også sett verdien av de sosiale mediene, og bruker disse kanalene aktivt for å promotere egne produkter og tjenester, og ikke minst for å skape dialog med egne kunder.

Er du usikker på hvilke sosiale medier din operatør bruker aktivt, gir vi deg her en kjapp oversikt. Kommenter gjerne i forumet under artikkelen dersom du vet om noe vi har oversett.

Telenor – http://www.telenor.noTelenor Norge er ikke offisielt representert på Facebook, men du finner en rekke brukergrupper og internasjonale Facebook-grupper, i tillegg til en gruppe for Telenor-ansatte, hvis du søker etter selskapet i søkefeltet. Norges største operatør er imidlertid representert på Twitter, først og fremst med en kritikerrost kundeservicetjeneste via det sosiale mediet. Telenor_Service på Twitter er betjent hverdager mellom 09.00-17.00 (virkedager) og her får du enten svar på dine spørsmål direkte, eller blir hjulpet videre til rette instans.

YouTube finner du flere av Telenors TV-reklamer – også fra utlandet.
(Artikkelen fortsettes.)

NetCom – http://www.netcom.noI motsetning til Telenor er imidlertid NetCom offisielt til stede på Facebook – og siden ser dessuten særdeles bra ut. Med over 20 000 mer eller mindre aktive tilhengere, må dette sies å ha vært en formidabel suksess for NetCom. Dette ser gjennomført ut, med blant annet spesialtilbud, grundig og lett forståelig informasjon om produkter og tjenester, og flere muligheter for interaksjon med kundene. Med åtte dedikerte skribenter/utviklere fra NetCom som styrer siden, er dette vel verdt et besøk dersom du er kunde hos Norges nest største operatør.

NetCom Kundeservice er også på Twitter, og yter tilsvarende service som Telenor til sine ”followers” – utvilsomt en kommunikasjonsform som fungerer godt for enkelte kunder. På YouTube kan du se NetComs reklamefilmer og instruksjonsvideoer. Operatøren har for øvrig også en egen iPhone-blogg.

Tele2 – http://www.tele2.noVi finner ingen offisiell Facebook-side fra Tele2 Norge, men som hos Telenor er det flere brukergrupper – særlig fra utlandet – som er tilgjengelig. Heller ikke på Twitter er Tele2 Norge representert. På YouTube derimot finner du flere av Tele2s reklamefilmer med sauen Frank.

Ellers er det verdt å trekke frem at administrerende direktør Haakon Dyrnes i Tele2 blogger med jevne mellomrom om Tele2 og mobilbransjen, et positivt forsøk på større interaksjon med kundene.
(Artikkelen fortsettes.)

Chess – http://www.chess.noI likhet med søsterselskapet NetCom, har også Chess en forseggjort Facebook-side, og med over 7 000 tilhengere må også denne siden kalles en suksess. Men her virker det som om siden først og fremst er en åpen kommunikasjonskanal mellom Chess og egne kunder. Fire dedikerte representanter fra Chess står for interaksjonen med tilhengerne i gruppen. Chess’ Twitter-side går ut på mye av det samme, en kombinert kundeservice- og informasjonskanal. Med også Twitter-siden til Chess har et relativt stort antall ”followers” (flere enn NetCom, nesten like mange som Telenor).

Chess har i likhet med de andre operatørene lagt ut sine reklamefilmer på YouTube.

One Call – http://www.onecall.noI likhet med NetCom, har One Call gjort mye ut av sin side på Facebook. Men her er det ikke kundeservice som står i fokus, men i stedet produktpromotering, nyheter og events. Og det virker dessuten som om det er folk i One Calls ledelse som står for den direkte interaksjonen med de nesten 400 tilhengerne. For aktive One Call-kunder er det vel verdt et besøk til deres Facebook-side. På Twitter finner vi imidlertid ingen offisiell side fra One Call.

På YouTube finner vi heller ingen offisiell One Call-profil, men ulike brukere har lagt ut reklamefilmer og videosnutter fra operatørens Winter Camp og andre arrangementer dersom du søker det frem.
(Artikkelen fortsettes.)

Talkmore – http://www.talkmore.no
Lavprisaktøren Talkmore er også til stede på et par av de sosiale nettmediene, men ikke offisielt. På Facebook finner vi kun en side for ”fans” av deres Fastpris-abonnement som virker seriøs, men det fremkommer ikke om det er mobilselskapet som står bak siden eller ei. Talkmore har heller ingen Twitter-side.

Vi finner også flere av Talkmores reklamefilmer på YouTube, men igjen er det ingen offisiell brukerkonto fra mobilselskapet som står bak de publiserte videoklippene.

Ludo Mobil – http://www.ludomobil.no
Ferskingen Ludo Mobil med ”Ludofar” (som han selv titulerer seg) Idar Vollvik i spissen er ikke uventet over alt å se på de ulike sosiale mediene. På Facebook har Ludo Mobil en side som først og fremst dreier seg om å ”spre budskapet” om Ludo Mobil, men Vollvik selv virker svært aktiv i interaksjonen med tilhengerne. Gruppen har for øvrig over 2 500 medlemmer. På Twitter er Vollvik minst like aktiv, med omtrent daglige ”Tweets” som også promoterer hans nye mobilselskap og svarer på spørsmål og kommentarer fra sine ”followers”.

På YouTube, derimot, har ikke Ludo Mobil kommet for fullt foreløpig. Vi finner kun den ”halv-offisielle” brukerkontoen mrLUDOmobil som har lagt ut en reklamefilm for abonnementet Ludo Blå.

Mer om
annonse