Til hovedinnhold

Nå skal det bli mindre søppelposter på Facebook

To nye grep skal fjerne ønsket innhold fra nyhetsstrømmen.

Du har sikkert opplevd det flere ganger, i alle fall om du bruker Facebook regelmessig, at det titt og ofte dukker opp innhold i nyhetsstrømmen din som enten prøver hardt å lokke deg til å klikke på en artikkel, eller som ikke er relevant for deg.

Nå skal Facebook, ifølge seg selv, ta grep. Slike postinger som utelukkende fisker etter klikk ved å ha spekulative bilder og overskrifter skal lukes ut. Ifølge egne undersøkelser ønsker 80 prosent av Facebook-brukerne å vite hva de klikker på. Nyhetsbingo er det få som liker.

Luker vekk de som fisker etter klikk

Det første grepet Facebook gjør for å vurdere om en slik annonse slipper gjennom eller ikke, er hvor lenge de som har klikket på den blir borte fra Facebook. Grunnlaget for dette er tankegangen om at folk som blir borte fra Facebook en stund fant innholdet på den eksterne kilden så underholdene og givende at de faktisk ble der en stund.

Motsatt vil brukere som kommer umiddelbart tilbake til Facebook vise at dette bare var lokkemat og at tredjeparten ikke hadde noe godt innhold å vise til.

En annen måte vil være å se hvordan brukerne interakterer med innholdet. Innhold som bare blir lest vil ikke bli verdsatt like mye hos Facebook som innhold brukerne diskuterer, deler videre og liker.

Del lenker på standardmåten

Facebook gjør også flere endringer når de først er i gang, og dette går på lenker som deles. Egne undersøkelser viser at det er lenker som deles på standardmåten som går best, altså der du skriver eller limer inn en lenke direkte i statusfeltet.

Da hentes det inn deler av saken, som overskrift, ingress og bilde. Resultatet er veldig beskrivende for saken, og det føler følgelig til at den blir mer spennende.

Alternativet, som da blir prioritert ned, er når du selv legger inn en lenke i beskrivelsen til et bilde du publiserer, eller som ren tekst.

Hva synes du, er det for mye søppel på Facebook allerede, og vil grepene over hjelpe nevneverdig? Diskuter gjerne på forumet under.

Facebook går så det griner:
Slik tjener de 50 milliarder kroner på deg og meg » (Ekstra)

(Kilde: Facebook)

annonse