Tek.no

Nyhet

Tarantino redder Kodak-produksjon

Hollywood-regissører vil fremdeles filme analogt.

<a href="http://www.shutterstock.com/gallery-842284p1.html?cr=00&pl=edit-00">s_bukley</a> / <a href="http://www.shutterstock.com/?cr=00&pl=edit-00">Shutterstock.com</a>
Kjersti Stuestøl
31 Juli 2014 16:40

Andelen filmer som blir fanget på analog film er de siste årene blitt forsvinnende liten. Likevel er det et knippe store Hollywood-navn som fremdeles sverger til analogt.

Nå ser det ut til at Kodak får drahjelp fra celebert hold for å holde den analoge filmen i live.

Forsvinnende marked

Kodak har falt lenge og langt siden filmens glansdager – og vaklet på konkursens rand flere ganger. I fjor sommer ble det kjent at den tidligere giganten stoppet produksjonen av ingredienser som trengs for å produsere analog film, og Kodak mente å ha store nok lagre til å kunne dekke etterspørselen i god tid fremover.

Etterspørselen etter analog film har falt enda raskere enn Kodak selv hadde forutsett, og selv om selskapet også produserer film til industriformål, har det vært film- og TV-bransjen som har stått for de største innkjøpene.

Da kommer det antagelig godt med Hollywood nå trår støttende til.

De største Hollywood-studioene, blant annet Warner Bros., Paramount Pictures, Universal Pictures og Walt Disney Studios, har i en avtale med Kodak forpliktet seg til å kjøpe inn en gitt kvanta film i årene fremover.

Store navn

Pådrivere for avtalen er en rekke større Hollywood-navn, som blant annet den kritikerroste og genierklærte Quentin Tarantino, «Inception»-regissør og manusforfatter Christopher Nolan og serieprodusent J.J. Abrams .

Tarantino selv er en høylytt motstander av digital film og skal personlig ha lobbyert for å få avtalen i havn, mens J.J. Abrams nå er i gang med å filme den nye Star Wars-filmen – analogt.

Om det er nok til å holde liv i den analoge filmen i årene som kommer, gjenstår å se.

Har du lagt analogkameraet på hylla for godt?Her har du seks gode grunner for å finne det frem igjen »

(Kilde: Wall Street Journal, via DPreview)

Les også
Slik revolusjonerte Kodak-grunnleggeren fotoindustrien
Les også
Prøv deg på fargefremkalling
Les også
Kodak gir ikke opp
annonse

Les også