Tek.no

Nyhet

Gigabyte kverner ut kraftig knøttmaskin

Lille Brix II spiser spill til middag.

Gigabyte
11 Sept 2013 15:30

I vår lanserte Gigabyte den kraftige mini-PC-en Brix. Det var en kompakt datamaskin rettet mot selvbyggere, og nå fortsetter selskapet satsingen med Brix II.

Den nye serien er matet med både Intels nye prosessorserie Haswell og grafikkløsningen Iris Pro. Brix II byr derfor på en ytelsessterk spillmaskin i knøttform.

– Takler Crysis 3

Nettstedet The Verge testet ut bilspillet Dirt II i Full HD med den vesle spill-PC-en, og de mener at det gled godt og så fantastisk ut.

Intel selv påstår at systemet også kan spille av grafikkmastodonten Crysis 3, og at det skal være på lik fot med Nvidias grafikkort GeForce GT 650M.

PC-en vil imidlertid ikke være på nivå med større maskiner som kan skilte med sterkere skjermkort.

Bygg selv

På den rent tekniske fronten kommer Brix II utstyrt med fire porter for USB 3.0, én for Gigabit Ethernet, én for HDMI og én for Mini DisplayPort. Innebygd trådløst nett er på plass, sammen med en 3,5 mm lydutgang i front.

Spillmaskinen er et såkalt «barebone»-system, noe som innebærer at du må bidra med minne, harddisk på 2,5 tommer og operativsystem på egen hånd.

Brix II kommer til å koste mellom 499 og 599 dollar i USA (cirka 3000 til 3550 kroner), og den blir tilgjengelig fra og med desember.

Se flere bilder av den lille spill-PC-en hos The Verge, hvor de blant annet sammenligner den med en Xbox-håndkontroll. Er du interessert i andre «barebone»-maskiner fra Gigabyte, kan du ta en titt på Gigabyte.com.

Denne lille saken gir deg en stasjonær datamaskin i lommeformat:
Les vår test av Intel NUC: Next Unit of Computing »

(Kilde: The Verge)

Les også
Denne fullverdige PC-en kan du slenge bakpå skjermen
Les også
Denne maskinen har både Windows 8 og Android
Les også
Intel Extreme Core i7 4960X: Her er Intel Extreme – prosessorkjempens nye ytelsesmonster
Les også
Gigabyte GeForce GTX 760 Windforce 4 GB: Vi tester GeForce-kortet som har dobbelt så mye minne
Les også
GeForce GTX 780: Monsterduell: Topp-skjermkort fra Gigabyte og EVGA
annonse

Les også