Tek.no

Nyhet

«Verdens sikreste telefon» er en tom kloss

Kunstnerisk prosjekt skal få oss til å tenke.

noPhone
19 Aug 2014 18:00

Sikkerhet er et stort spørsmål hva angår all digital informasjon, og særlig mobilbruken din kan gjøre sensitive opplysninger tilgjengelig for folk som ikke vil deg vel. noPhone er et svar på denne sikkerhetsrisikoen, og er faktisk verdens sikreste telefon noensinne. Punktum.

Noen små mangler

Det største spørsmålet med noPhone er vel egentlig om dette er et seriøst prosjekt eller bare en spøk. Nettsiden til produktet ser mer eller mindre blodseriøs ut, iallefall.Foto: noPhone

Påstanden over er ikke overdrevet, og kan absolutt forsvares. Men den er kanskje en smule misvisende. noPhone mangler nemlig noen viktige trekk som mange gjerne forbinder med moderne mobiltelefoner, deriblant skjerm, batteri, operativsystem, bluetooth-kompatibilitet og mulighet for Wi-Fi-tilkobling. Du kan heller ikke ringe med noPhone, noe som forklarer det noe merkelige navnet.

Så, hva er egentlig denne tingesten?

Jo, en plassholder. Ifølge skaperne bak noPhone har dingsen kun ett formål, nærmere bestemt å hjelpe deg med «...å aldri igjen oppleve den urovekkende følelsen av hud mot hud når du lukker hånden...». Samtidig reklamerer de med at telefonen er fullstendig sikret mot toalettskåler, og at du aldri igjen vil måtte risikere en knust skjerm eller fuktskader.

Alt sammen presenteres for øvrig av folka bak noPhone i en svært oppsummerende (og 3 sekunder lang) video som kan sees under:

Bunnlinjen er vel uansett at noPhone nok kanskje ikke oppfyller alles behov hva angår mobilbruk. Ettersom funksjonaliteten er omtrent den samme som den hos en treplanke, så er nok dingsen uansett for spesielt interesserte. Det ligger vel litt i navnet, uansett.

Er du bekymret for sikkerheten din?
Slik holder du deg under radaren »

(Kilde: PhoneArena, noPhone)

annonse

Les også