Til hovedinnhold

I Kina kan du betale jenter for å spille med deg

Glimrende tiltak for ensomme mannlige spillere?

Istock/16949812

Kina sliter med for mange menn i forhold til kvinner, og dette bisarre fenomenet stadfester seg nå også i spillernes verden.

Ifølge nettstedet Kotaku har en ny type tjeneste økt i popularitet i det siste. Tidligere har menn i barer kunnet betale for en kvinnelig «drikkevenn», og nå skal dette konseptet ha smittet over til dataspill – en kvinnelig «spillevenn», om du vil.

To alternativer

Det er den kinesiske avisen People's Daily som påstår at tjenesten kommer i hovedsakelig to varianter. Den første utgaven er et «promotilbud», som går ut på at spillselskaper gir menn muligheten til å spille fysisk sammen med en kvinne.

Det andre alternativet går ut på å betale for å spille sammen med en kvinne over nett, en idé som stammer fra en World of Warcraft-klubb som tilbød sine kompanjongtjenester døgnet rundt. Her varierer prislappen, basert på om det er en amatør eller proff du vil ha med deg på virtuelle eventyr i ulike spill.

Demografisk trøbbel

Kotaku kan ikke endelig bekrefte at tjenesten med kvinnelige kompanjonger finnes i virkeligheten, og når de prøvde å grave litt mer, fant de litt mer suspekte (les: seksuelle) saker.

En forretningsidé som dette høres uansett ikke usannsynlig ut i et land som Kina, hvor det er anslått at 25 prosent av den mannlige befolkningen vil forbli single livet ut innen 2030.

I Midtens rike er til og med fangene hardcore gamere:
Kinesiske fanger tvinges til å spille dataspill »

(Kilder: Kotaku via Übergizmo)

annonse