Til hovedinnhold

Me.ga allerede borte fra nett

Kim Dotcoms nye domene ble en kortvarig affære.

Hardware.no/Mega

Den omstridte Megaupload-gründeren Kim Dotcom erklærte med brask og bram forrige uke at Megaupload skulle få en oppfølger, kalt Mega. På nettadressen www.me.ga var det en stor rød lanseringsknapp som var klar til å trykkes på den 20. januar, nøyaktig ett år etter at Megaupload forsvant.

Suspendert etter 4 dager

Nå har den nye nettsiden allerede havnet i trøbbel. Samferdselsministeren i det afrikanske landet Gabon, landet hvor .ga-domenet tilhører, har nemlig satt foten ned, og suspendert den nye Mega-nettsiden.

– Jeg har instruert departementet mitt å suspendere nettsiden www.me.ga umiddelbart, sa ministeren Blaise Louembe i en uttalelse, og fortalte at han ville beskytte opphavsrettsbeskyttet materiale og sloss mot kyberkriminalitet:

– Gabon kan ikke bli en plattform for å begå handlinger som tar sikte på å bryte opphavsretten, eller brukes av skruppelløse mennesker.

Kim Dotcom svarte via Twitter, og sa dette ikke er et stort problem:

«Ikke vær redde. Vi har alternative domener. Dette bare demonstrerer heksejakten de amerikanske myndighetene er på.»

Sikrere enn før

Mega vil som forgjengeren være en skylagringstjeneste, men med noen viktige forbedringer. En av dem er AES-kryptering direkte i nettleseren – det vil si at alt som lastes opp på Mega vil være kryptert. Ved siden av at dette betyr at private filer forblir private, betyr det også at ingen egentlig vet hva slags innhold som ligger på Megas servere.

Videre er det kun opplasteren som vil ha krypteringsnøkkelen, og ifølge Kim Dotcoms tankegang også blir ansvarlig for hvem de deler filene sine med.

Les også: Megaupload etterfølges av Me.ga

(Kilder: Gizmodo, Stuff.co.nz)

annonse