Til hovedinnhold

App-tips til Android

Her er noen av høydepunktene fra Google Play Store i oktober og november.

[Amobil.no]: Utvalget av Android-apper blir stadig bedre, og de siste par månedene har Google Play fått noen helt essensielle tilvekster som du utvilsomt vil sette pris på. Vi tenker særlig på den briljante bilde-appen Pixlr Express, som flere mener tar rotta på Instagram når det gjelder å legge til kule effekter. Men det er også flere andre nye apper vi har begynt å bruke den siste tiden som står på listen nedenfor.

Les også: Skaff deg høstens nye Android-apper (september/oktober) og Android-apper for enhver smak (juli/august)

Pixlr Express

Pixlr Express kan best beskrives som en salig blanding av Instagram og Photoshop, hvor du både får 600 filtre du kan legge oppå bildene dine og haugevis av avanserte redigeringsmuligheter. Del bildene via Facebook, Instagram, Twitter eller andre sosiale medier med et tastetrykk. Appen er gratis.

Gjør alle blinkskudd magiske med Pixlr Express (gratis)

Waking Mars

Dette unike mobilspillet går ut på at du 100 år frem i tid skal vekke planeten Mars til live, etter at liv har blitt oppdaget der. Forrige versjon av Waking Mars fikk gode kritikker på iOS-plattformen, og nå er nyutgivelsen av spillet klart til Android.

Utforsk og gi liv til den røde planeten i Waking Mars (29 kroner)

ThrowMeApp

Med tanke på hvor få stjerner denne appen har fått i Google Play, tolker vi det som om flere har ødelagt mobilen sin under testing. ThrowMeApp går nemlig ut på at du skal kaste mobilen din opp i lufta (!), og så skal den ta et slags fuglefoto ned på deg og dine venner. Vi valgte å ikke teste denne appen fullt ut, og anbefaler selvsagt at du gjør som oss – med mindre du er fullstendig klar over risikoen.

Tenk deg om før du evt. installer ThrowMeApp (gratis)

The Hobbit: Kingdoms of Middle Earth

I dette rollespillet med Hobbiten-tema skal du bygge en by og en hær, og forsvare deg mot "gobliner". Dette er Hobbiten-versjonen av Ice Age-spillet og andre slike multiplayer online-spill som kommer ut sammen med Hollywood-filmer. Tolkiens etterkommere prøver for øvrig å forby dette spillet.

Regjér Midgard i The Hobbit: Kingdoms of Middle Earth (gratis)

Angry Birds Star Wars

Liker du både Angry Birds og Star Wars bør du selvsagt prøve dette spillet. Dette er en slags miks av de klassiske Angry Birds-spillene og Angry Birds Space, med fugler som har fått Star Wars-inspirerte egenskaper og utseende. Lite nytt utover det.

"May the force be with you" i Angry Birds Star Wars (17 kroner/gratisversjon)

Svanhilds reise (kun nettbrett)

Miljømerket Svanemerket har gitt ut en gratisapp for barn som fungerer på Android-nettbrett. Denne skal gjøre barna miljøbevisste ved at de følger svanen Svanhild på ti forskjellige oppgdrag der de sammen må løse noen av verdens miljøproblemer. Janne Formoe har stemmen til Svanhild, og app-utviklerne er de samme som har laget bytte-appen Fribi.

Lær barna dine om miljø med Svanhilds reise (gratis)

iZettle

Flere aktører prøver å etablere nye mobilbetalingsløsninger, og svenske iZettle ser ut til å henge godt med på denne utviklingen. Gjør transaksjoner via iZettle på mobilen når dere skal gjøre opp take-away-regningen i vennegjengen med en gang, for eksempel. Gebyrene er dessverre i høyeste laget foreløpig.

Betal med mobilen via iZettle (gratis app, 100 kr for valgfri kortleser, samt transaksjonsgebyr på 2,75-3,50%)

TomTom Skandinavia

GPS-navigasjon fra TomTom har omsider kommet til Android-plattformen. Prisen er 308 kroner, og da får du blant annet offline-kart, minst fire kartoppdateringer per år i appens levetid, IQ Routes og fotoboksvarsling. En av flere gode GPS-apper til Android.

Finn frem med TomTom Skandinavia (308 kroner)

Netflix

Filmstreamingstjenesten Netflix har vokst seg stor i USA, og er nå klar til å legge verden for sine føtter – inklusive Norge. Her får du tilgang til massevis av filmer og TV-serier, både til mobil nettbrett, PC og spillkonsoll. Abonnerer du på tjenesten bør du selvsagt ha appen også.

Se Modern Family via Netflix (gratis app, 79/mnd. for abonnement)

Snapchat

Snapchat går ut på å publisere mobilbilder som dine venner kan se i bare noen få øyeblikk – opptil 10 sekunder. Deretter forsvinner bildet for alltid. Ideen er morsom, og Snapchat har rukket å bli en populær tjeneste. Imidlertid virker det som om appen nå er full av "bugs", så denne avinstallerte vi kjapt.

Ikke last ned Snapchat før de fikser alle problemene (gratis)

Øvrige: GoPro App (til HD Hero 2-kamera), Beat Hazard Ultra (musikk-skytespill), Runtastic SitUps PRO (trening), Wreck-it Ralph (spill), Ghostbusters Paranormal Blast (augmented reality-spill), Nun Attack (skytespill), Volvo Transporters (bilspill), Jottacloud (skylagring), Sparebanken Vest (bank), Zombie Highway (zombie-spill), Taxibeat (bestille drosje), Extreme Road Trip 2 (bilspill), Bubble Wrap (bobleplast-spill), Angelinas Verden (barne-app), Politiappen (uoff. app for Politi og lensmannsetaten), Todoist (gjøremålslister), PSY GANGNAM STYLE LWP and Tone (...), Devil's Attorney (advokat-spill),+++

Les også
Anbefalte apper til iOS og Android: Her er ukens anbefalte apper
Les også
Dette risikerer du ved å bruke Snapchat
Les også
Christmas Countdown (iOS): Utålmodige barn?
Les også
Slik gjør du Android-mobilen til din egen
Les også
Få raskere mobil og flere funksjoner
Les også
Dette bør du kunne hvis du har Android-mobil
Les også
Skaff deg høstens nye Android-apper
annonse