Tek.no

Nyhet

Disse hodetelefonene har innebygget bevegelsessensor

Nye Kickstarter-hodetelefoner lar deg vippe på hodet for å utføre kommandoer på PC-en.

Sixth Sense Technology
Eigil Knudsen
10 Okt 2016 13:35

Folkefinansieringsnettstedet Kickstarter er fødestedet for mangt et produkt vi gjerne ikke har sett på forbrukermarkedet ennå, og nå har det dukket opp et par uvanlige hodetelefoner på nettstedet.

Booster One er navnet på et hodesett som lar deg bevege på hodet for å utføre kommandoer på PC-en. Dette er mulig ved hjelp av et innebygget gyroskop, altså en bevegelsessensor av den typen man blant annet finner i mobiltelefoner.

Egen kontrollenhet

I spill innebærer dette at man for eksempel kan vippe hodet i en bestemt retning for å utføre spesifikke handlinger, eller vri på hodet for å styre en bil eller et fly. Hodesettet er i stand til å registrere fire retninger; opp, ned, venstre og høyre. Utviklerne jobber imidlertid med å legge til flere.

Hodesettet og kontrollenheten.
Kickstarter

Bevegelsessensoren aktiveres ved å trykke på en dedikert knapp på en egen kontrollenhet, hvor man også kan justere følsomheten til sensoren. Kontrollenheten lar deg også justere volumet og den innebygde, støykansellerende mikrofonen.

1600 kroner

Hodesettet skal ifølge utviklerne ellers holde høy byggekvalitet og er laget av aluminium. Det skal være komfortabelt å bruke i minst to timer i strekk. Hvorvidt spillere vil trykke konseptet til sitt bryst gjenstår å se, da det trolig vil kreve en viss tilvenning å utføre handlinger med hodebevegelser.

Om du er interessert kan du love bort minst 199 dollar, 1600 kroner for å sikre deg et eksemplar av Booster One, som etter planen skal sendes ut i august neste år. I skrivende stund har prosjektet samlet inn 9000 dollar av et mål på 20 000 dollar med 40 dager igjen. Les mer på Kickstarter, og se video under.

Her et annet, snedig Kickstarter-produkt: Dette konseptet lar deg bruke hånden din som telefon »

Les også
Lift lader smartklokken din mens den svever i løse luften
Les også
Denne lader mobilen din mens den svever i løse luften
Les også
Dette hodesettet er både propper og klokker i ett
annonse

Les også