Til hovedinnhold

Nederlandsk politi har trent opp 100 ørner til å angripe droner

Skal stoppe ulovlig dronevirksomhet.

YouTube

Etter hvert som kameradroner har blitt mer utbredt har mange sett det nødvendig å utvikle løsninger for å hindre droner i å herje fritt der, som for eksempel anti-dronevåpen. I Nederland har de en betydelig mer kreativ metode på gang, som nå er klar til å iverksettes.

Som AFP melder (via The Verge) har politiet i Nederland nemlig trent opp ørner til å ta ned droner som flyr på ulovlige områder. Løsningen skal være unik i verdenssammenheng.

I en ny video fra det nederlandske politiet får vi en demonstrasjon på hvordan det kan gå når en havørn brukes mot en kameradrone.

Spoiler: Det går ikke så bra for dronen.

Drone vs Zeearend fra PolitieVimeo.

Rovfuglangrepet er den avsluttende fasen i et scenario der en VIP først blir eskortert bort fra et innpåslitent quadkopter, hvorpå ørnen slippes for å gjøre kort prosess med den fjernstyrte dronen.

Oppfattes som byttedyr

Vi meldte opprinnelig om det spesielle ørne-konseptet i februar i år, og nå er de flyvende krabatene altså klare til dyst, etter solide mengder trening. Rundt 100 politioffisérer skal læres opp i å bruke ørnene til å ta ned droner der det trengs.

Ørnen setter dronen på bakken igjen, i uskadeliggjort tilstand.
YouTube

Ørnene, som har et sterkt jaktinstinkt, er lært opp til å oppfatte dronene som byttedyr og fanger dem med klørne, for deretter å lande igjen. Ingen av dronene skal ha overlevd testene, ifølge det nederlandske politiet. Ørnene selv skal imidlertid være helt uskadet på grunn av tykk hud rundt beinene som ikke tar skade av rotorbladene.

Brukes rundt flyplasser

Fuglene er ment å uskadeliggjøre droner som for eksempel befinner seg i luftrommet over flyplasser og andre typer sensitive områder hvor allmennheten vanligvis ikke skal ha adgang.

Det er ikke det nederlandske politiet selv som står bak den uvanlige anti-drone-idéen, men et selskap ved navn «Guard from Above», som selv kaller konseptet «en lavteknologisk løsning på et høyteknologisk problem». Det er laget en video av ørnene i aksjon som du kan se under.

Parrot slapp nylig en ekstra rask drone: Vi tok en titt på den nye modellen som kan fly i 80 kilometer i timen »

annonse