Nyhet

Dette norske nettbrettet gjør noe helt unikt

reMarkable er et «papir-nettbrett».

E-boklesere har som kjent den fordelen at de emulerer egenskapene til vanlig papir, som for mange gir en mer behagelig leseopplevelse. Nå har det dukket opp et nytt e-papirbasert produkt som kan brukes til mer enn bare lesing, laget av det norske selskapet ReMarkable.

Det nye produktet, helt enkelt kalt ReMarkable Paper Tablet, beskrives som et «papir-nettbrett». Det er riktignok ikke et helt fullverdig nettbrett, men det kan brukes til både lesing, skriving og tegning – og benytter altså elektronisk blekk tilsvarende det man finner i e-boklesere.

Lav forsinkelse

Elektronisk blekk har den ulempen at det opererer med høy forsinkelse, noe som i utgangspunktet gjør teknologien uegnet til skriving og tegning, men dette skal produsenten av reMarkable ha løst med en ny, proprietær teknologi de har kalt Canvas.

Ved hjelp av denne løsningen skal nettbrettet levere en forsinkelse på 55 millisekunder, noe produsenten mener gir en brukeropplevelse tilsvarende den man får med vanlig penn og papir.

Koster over 3000 kroner

Tanken bak konseptet er altså å gi brukere den samme distraheringsfrie og komfortable opplevelsen som e-bøker gir, men med flere muligheter. På samme måte som e-bøker er nettbrettet koblet til nettet og legger til rette for at man enkelt kan veksle mellom å lese en e-bok og for eksempel ta notater.

Av tekniske spesifikasjoner har nettbrettet en skjermstørrelse på 10,3 tommer med en oppløsning på 1872 x 1404 piksler, 8 GB lagringsplass og 512 MB minne. reMarkable er ennå ikke tilgjengelig i butikk, men er lagt ut for forhåndsbestilling for 379 dollar, litt over 3000 kroner.

Mer informasjon finner du på produktsiden, og se også video under.

Er du mer interessert i en ekstra stor mobil? Xiaomi Mi Mix har diger skjerm og solid innmat »

Les også
Lenovo Yoga Book: Yoga Book er ett av de mest spennende produktene vi har hatt på besøk på lenge
Les også
Samsung slipper nytt 10-tommers nettbrett med Note 7-penn
annonse