Til hovedinnhold

Slik flyr vi i fremtiden

Airbus avduker den gjennomsiktige flykabinen.

Airbus har avduket et nytt konsept for hvordan flyturen vil oppleves noen tiår frem i tid: Den gjennomsiktige flykabinen.

Flyet, som er utstyrt med en slags «intelligent» membran kan være i kommersielt bruk i 2050, skriver den britiske avisen Daily Mail.

Membranen er interaktiv og kan brukes til blant annet spill og informasjon. Når du flyr forbi en fjelltopp, drømmer Airbus for eksempel om at informasjon som høyden over havet og annen fakta kan vises automatisk.

TRIVIA PÅ TUR: Teknologien ombord skal gjøre selve reisen til en opplevelse, hevder Airbus.

Dersom konseptet blir en virkelighet, ønsker flyselskapet å gjøre det av med de typiske inndelingene i første-, business- og økonomiklasse. Isteden skal flyet ha egne områder dedikert til avslapning, jobb og underholdning samt en fullt utstyrt bar.

TENKER NYTT: Første-, business- og økonomiklasse byttes ut med egne områder dedikert til avslapning, jobb og underholdning samt en fullt utstyrt bar.

Ifølge Daily Mail vil mye av flyets teknologi hente energi fra varmen passasjerene produserer.

Flykabinen vil være gjennomsiktig oppover og i 360 grader horisontalt rundt passasjeren. Dette er ned andre ord ikke drømmeflyet for personer som sliter med høyde- eller flyskrekk. Nøyaktig hvordan Airbus har tenkt å lage den gjennomsiktige membranen, er foreløpig helt i det blå.

Ifølge Airbus er tanken bak kabinen en bionisk struktur som etterligner skjelettet til en fugl, med sterke områder der det trengs.

INTERAKTIV MEMBRAN: Om 360 graders utsikt fra flysetet kan bli litt i overkant for passasjerer med flyskrekk, vil Airbus gjøre det mulig for hver enkelt person å «dekke til» utsikten. ( Airbus S.A.S. )

Airbus' visepresident Charles Champion er overbevist om at flykabinen vil - og må - bli en virkelighet innen relativ kort tid, og samtidig være et bedre alternativ for miljøet.

- Vår research viser at passasjerer i 2050 vil forvente en sømløs reiseopplevelse samtidig som de er opptatt av miljøet. Konseptkabinen er designet med bakgrunn i dette, og viser at reisen kan bli en opplevelse i seg selv, sier Champion på en pressekonferanse i London.

annonse