Til hovedinnhold

Nytt Android-nettbrett styrer TV-en

Lekket bilde med mulig avsløring.

Motorola skal lansere et Android-basert nettbrett som også skal fungere sømløst som en fjernkontroll – i alle fall om vi skal tro et lekket bilde av en produktboks hos The Verge.

Produktet har kodenavnet Corvair, og er et trykkskjermbasert nettbrett på seks tommer kjørende på Android 2.3. Nettbrettet skal etter sigende være i en testfase hos kabelselskaper, men når produktet eventuelt dukker opp i butikkhyllene er ennå for tidlig å si.

Ikke kostbart

Det eksisterer ikke mye teknisk informasjon per dags dato, men ifølge boksen skal nettbrettet være optimalisert for lave kostnader – noe som sannsynligvis innebærer at det ikke vil være blant de mest høyteknologiske nettbrettene på markedet.

Corvair har også en IR-kontroll og RF4CE – som er en ZigBee-basert RF-kontrollprotokoll. I tillegg vil nettbrettet bruke et batteri med høy kapasitet på 4000 mAH, noe som vil være nødvendig ved bruk som pålitelig fjernkontroll.

Satsning fra Google?

Google kjøpte Motorola Mobility for 12,5 milliarder dollar i august, og dette produktet kan dermed være en av satsningsområdene for det amerikanske selskapet – som forsøker å få en fot innenfor TV-markedet.

Ved å smelte sammen stadig flere av sine tradisjonelt adskilte produkter, kan Google få nye muligheter for distribusjon av video og interaksjon andre tjenester som Google+ på én og samme plattform.

(Kilder: CNET, The Verge)

annonse