Til hovedinnhold

Her er de nye juni-mobilene

Både Samsung, HTC, Nokia og Motorola er klare med spennende nyheter i butikkene i juni.

iStockPhoto/Amobil.no (montasje)

Tilsammen seks nye mobiltelefoner er på vei ut i butikkene i løpet av juni. På listen finner vi både toppmodeller som Samsung Galaxy S III og Nokia Lumia 900, men også rimeligere modeller som HTC Desire C.

Sony, Huawei og ZTE kommer ikke med noen nye mobiltelefoner før senere.

LG slapp LG Optimus L5 og LG Optimus 4X HD i mai, og vi hadde dem med på listen over mai-mobiler. Disse telefonene ser imidlertid ikke ut til å ha kommet i butikkene ennå, men LG har nå bekreftet overfor oss at de kommer i juni.

Nokia

Nokia Lumia 900.

Lumia 900

Nokias nye Windows Phone-flaggskip ligner utseendemessig på Lumia 800, men telefonen er større og benytter en 4,3-tommers skjerm, mens Lumia 800 har en skjerm på 3,7 tommer. Skjermen er av typen AMOLED, med en oppløsning på 480 x 800 punkter.

Lumia 900 kommer i flere ulike farger; blå, svart, hvit eller cyan. I likhet med Lumia 800 er telefonen laget i polykarbonat, en slags plast. Telefonen har en enkjerne 1,4 GHz Qualcomm-prosessor, et 8 megapiksel kamera og 16 GB lagringsplass. Den skal støtte de raskeste 3G-mobilnettene, opptil 42,2 Mbps.

Finn beste pris på Nokia Lumia 900

Samsung

Galaxy S III

Samsung Galaxy S III.

Samsungs nye toppmodell er en av årets mest etterlengtede nye mobiler, og våre tester viser at dette sannsynligvis er markedets beste mobiltelefon – like foran telefoner som HTC One X og LG Optimus 4X HD.

Galaxy S III er fullspekket med alt du kan tenke deg av utstyr. Den har for eksempel en kraftig Samsung Exynos 4212-systembrikke med fire prosessorkjerner, og den er blant de første telefonene som støtter minnekort på 64 GB. Sammen med 16 GB innebygget lagringsplass betyr dette at du kan ha 80 GB med data på telefonen din. Telefonen har en svært god AMOLED-skjerm med HD-oppløsning, et godt kamera og en del smarte funksjoner du ikke finner på andre telefoner.

Les også: Vi har testet Samsung Galaxy S III

Finn laveste pris på Samsung Galaxy S III

Samsung Galaxy Ace II.

I8160 Galaxy Ace 2

Vi fikk beskjed om at Ace 2 skulle komme i butikken i mai, men den er fortsatt ikke ventet på lager før om noen dager – derfor tar vi den med på juni-oversikten også.

Galaxy Ace har allerede fått en avlegger i Ace Plus med mye raskere innmat enn originalen. Galaxy Ace 2 går et steg videre. Der Galaxy Ace Plus har en enkeltkjernet prosessor på 1 GHz, stiller Ace 2 med to kjerner på 800 MHz hver.

I tillegg til at maskinvaren har mer futt øker også skjermstørrelsen. Galaxy Ace 2 får en skjerm på 3,8 tommer, som er opp fra forløperens 3,5 tommer. Samtidig går oppløsningen fra 320 x 480 piksler til 480 x 800 piksler.

Les også: Nye folke-Androider fra Samsung (Amobil.no)

Finn beste pris på Samsung Galaxy Ace 2

Samsung Galaxy Beam.

I8530 Galaxy Beam

En av årets mest spesielle mobiler er også klare i butikkene i juni. Samsung Galaxy Beam er en Android 4-mobil med innebygget videoprojektor, slik at du kan bruke mobilen til å projisere for eksempel bildene dine direkte på veggen. Lysstyrken er på 15 ANSI lumen, slik at det bør være forholdsvis mørkt i rommet for at det skal bli bra.

Galaxy Beam har en 4-tommers skjerm, et 5 megapiksel kamera og en tokjerneprosessor på 1 GHz. Den kommer med et forholdsvis kraftig batteri på 2.000 mAh.

Les også: Les sniktitten på Samsung Galaxy Beam

Finn beste pris på Samsung Galaxy Beam

HTC

HTC Desire C.

Desire C

HTC er klar med en ny budsjettmodell, HTC Desire C. Den nye mobiltelefonen kommer i likhet med toppmodellen HTC One X med lydteknologi fra Beats Audio.

Telefonen kommer i fargene rødt, hvitt og svart, og den vil fra starten av bli levert med Android 4.0 med HTCs eget Sense 4.0-grensesnitt på toppen. Spesifikasjonene er forholdsvis beskjedne, men så koster telefonen også under 2.000 kroner. Telefonen benytter en 600 MHz prosessor, og den kommer med en 3,5-tommers skjerm med oppløsning på 320 x 480 punkter. Kameraet er på 5 megapiksler.

Les også: HTC med rimelig Android 4-mobil (Amobil.no)

Finn beste pris på HTC Desire C

Motorola

Motorola Razr Maxx.

Razr Maxx

Mange mobilbrukere som irriterer seg over dårlig batterilevetid på moderne smarttelefoner, vil antagelig glede seg over at "batterikongen" Razr Maxx nå er ute i butikkene.

Razr Maxx er nesten identisk med Motorola Razr, men skal ha 85 prosent høyere batterikapasitet. Mens Razr hadde et batteri på 1.780 mAh, kommer Razr Maxx med et batteri på hele 3.300 mAh. Telefonen har ellers en 4,3-tommers AMOLED-skjerm med oppløsning på 540 x 960 punkter, samt et 8 megapiksel kamera.

Les også: Her er Motorolas batterikonge (Amobil.no)

Finn beste pris på Motorola Razr Maxx

Her finner du alle våre mobiltester

annonse