Til hovedinnhold

Hvis du ser mye på Netflix er det bare én nettleser du burde bruke

Microsoft har gjennomført batteritest.

Microsoft/YouTube

I juni utførte Microsoft en test som indikerte at deres nettleser Edge slo Chrome med ganske god margin når det gjelder strømforbruk, hvorpå Google «slo» tilbake med en Chrome-oppdatering som minsket gapet. Nå har Microsoft imidlertid utført enda en test som indikerer at avstanden fortsatt er stor.

Med den seneste store Windows 10-oppdateringen skal Edge nemlig ha blitt enda mer strømgjerrig, ifølge Microsoft, og for å bevise det har selskapet laget nok en video som sammenligner de ulike nettleserne.

45 prosent bedre enn Chrome

Ifølge videoen varer PC-en med Edge 45 prosent lengre enn PC-en som kjører Chrome. Den forrige videoen fra Microsofts indikerte at forskjellen var på hele 70 prosent, så det er tydelig at den seneste Chrome-oppdateringen bød på store forbedringer, selv om det altså ennå er et betydelig gap.

Den nye Windows-oppdateringen skal ha gitt størst utslag om man sammenligner med Firefox-nettleseren. I Microsofts test varte PC-en med Edge hele 69 prosent lengre enn Firefox-maskinen. Forskjellen var på kun 45 prosent i den forrige testen.

Resultatene fra testen.
Microsoft

Surface Book med Netflix

Den nyeste Edge-oppdateringen har også dratt lengre fra Opera når det gjelder strømforbruk, men ikke med så mye. I den seneste testen skal Edge-PC-en ha vart 22 prosent lengre enn Opera-maskinen, mot 17 prosent i forrige test.

Microsofts test ble utført på fire identiske Surface Book-maskiner som kontinuerlig strømmet video fra Netflix i HD-oppløsning. Man skal naturligvis være litt kritisk til objektiviteten til testen, men Microsoft har i det minste lagt ut detaljene rundt metodologien.

Videoen av testen ser du under.

Microsoft skal kanskje lansere alt-i-ett-PC-er: Det tyder nye rykter på »

(Via The Verge)

annonse