Nyhet

Netflix har blitt ny på Windows 10

Sjekk hva som er nytt.

I takt med at Microsofts nye operativsystem Windows 10 har økt i omfang, kommer det også stadig nye applikasjoner til operativsystemet. Nå har det kommet en ny Windows 10-versjon av en svært så velkjent app for film og TV-entusiastene, nemlig Netflix.

Den nye appen, som kunngjøres både på Windows- og Netflix-bloggene, er bygget opp helt fra grunnen av og skal altså gjøre Netflix til en bedre opplevelse i det nye operativsystemet.

Nytt grensesnitt og bedre navigering

Appen får et helt nytt grensesnitt som blant annet gir deg muligheten til å skrolle vertikalt for å finne frem til kategorier av innhold, og deretter horisontalt for å bla gjennom selve innholdet.

Det nye detaljvinduet byr blant annet på store bilder fra filmen eller TV-programmet.

Vinduet med detaljene om innholdet har også fått en visuell overhaling, og vil by på store bilder som representerer det aktuelle programmet. Detaljvinduet for et TV-program vil vise informasjon om episodene, mens for filmer vil vinduet by på forslag til annet innhold.

I tillegg til dette kan du spikre appen til startmenyen med både små, mellomstore og store fliser, og om du gjør dette vil app-flisen vise bilder som representerer brukerens «fortsett å se»-liste over Netflix-programmer.

Bedre søk og Cortana-støtte

Ellers skal søkefunksjonen være forbedret og blant annet gi deg foreslåtte resultater på visse søk. Ikke helt overraskende er støtte for stemmeassistenten Cortana også bygget inn i den nye Netflix-appen, som gjør det mulig å for eksempel starte programmer med stemmekommandoer.

Den nye Netflix-appen til Windows 10 er i ferd med å bli rullet ut i Windows-butikken i disse dager. Det er verdt å merke seg at appen i første omgang kun er laget for stasjonære og bærbare PC-er samt nettbrett, men en versjon for Windows 10-mobiler skal også være på vei.

I mellomtiden slipper Microsoft nye mobilmodeller: Er dette den neste budsjettmodellen Lumia 650? »

Les også
Netflix vil la deg kun se «norsk» innhold
Les også
Slik skal Netflix forbedre strømmekvaliteten
Les også
Netflix skal ha 31 originale show til neste år
Les også
Snart skal Microsoft trolig lansere en ny ha-på-dings du kan snakke med
annonse