Til hovedinnhold

MacBook Pro fikk masse kritikk for batteriproblemer – nå skal det være løst

En programvareoppdatering skal langt på vei ha fikset den sterkt varierende batteritiden.

Niklas Plikk, Tek.no

Apples nye MacBook Pro-modeller fikk god mottakelse av de fleste, men i kjølvannet av lanseringen kom det frem opplysninger om at maskinene ikke på langt nær ga den batteritiden som var annonsert.

Dette gjorde senere at forbrukerorganisasjonen Consumer Reports ikke kunne anbefale de nye maskinene, men nå har pipa plutselig fått en annen låt. På sine hjemmesider skriver nemlig organisasjonen at de har snudd og nå anbefaler maskinene.

Effektiv programvarefiks

Årsaken til dette er at en ny programvareoppdatering fra Apple skal ha løst batteriproblemene på MacBook Pro-modellene. Consumer Reports gjennomførte nye tester etter oppdateringen og konkluderte med at samtlige maskiner nå skilter med solid batteriytelse.

Nye MacBook Pro 13 med Touch Bar.
Niklas Plikk, Tek.no

Organisasjonen testet som før både 13-tommeren med Touch Bar, 13-tommeren uten Touch Bar og 15-tommeren med Touch Bar. De tre hadde nå en gjennomsnittlig batteritid på henholdsvis 15,75, 18,75 hours og 17,25 timer.

Stor forbedring

Forrige gang havnet begge 13-tommerne på rundt fire timer i noen av testene, så forbedringen ser altså ut til å være betydelig. Apple har annonsert en batteritid på rundt 10 timer for modellene, så om Consumer Reports' nye tall er representative kan det ut som om maskinene faktisk yter vesentlig bedre enn de oppgitte tallene.

Den nye programvareoppdateringene som skal ha fikset problemet er ennå en betautgave, men skal lanseres til alle forbrukere om noen uker. Flere detaljer om hvordan Consumer Reports gjennomfører batteritestene sine kan du finne her.

Apple planlegger visst nå et snodig, hullete mobiltelefonkonsept »

annonse