Nyhet

Razer Blade kommer til Norge

Blir å finne i norske butikk-hyller.

Det finnes løsninger for deg som vil ha en bærbar datamaskin som kan takle spill. En av modellene som får skryt fra anmeldere verden over er Razer Blade – og nå kommer den til Norge.

Razer har i snart tre år laget Blade-maskiner, men først nå finner de altså veien inn til norske butikkhyller. Fra og med den 10. desember kan du kjøpe maskinen via Razers nettsider, melder selskapet i en pressemelding.

14 tommer fullpakket med krutt

Utgaven som blir tilgjengelig i Norden blir en maskin med 14-tommers skjerm som har såkalt QHD+-oppløsning, eller 3200 x 1800 piksler. Til å drive grafikken på den høyoppløste skjermen har Razer puttet inn et GeForce GTX 970M-kort fra Nvidia med 3 GB minne.

Kikker vi videre under panseret på maskinen finner vi et hovdedkort basert på HM87-plattformen. Dette hovedkortet gis en Intel-prosessor, nærmere bestemt en Core i7-4720HQ.

Videre har maskinen 16 GB med arbeidsminne av typen DDR3L med en frekvens på 1600 MHz. Til å lagre filene dine har maskinen en SSD på 256 GB.

Denne modellen blir også levert med norsk tastatur med belyste taster og anti-ghosting-støtte.

Kommer flere modeller med engelsk tastatur

Ifølge pressemeldingen fra selskapet vil det også bli mulig å kjøpe tre andre modeller i tillegg til den som har norsk tastatur. Det betyr at du kan kjøpe maskiner med engelsk tastatur i stedet.

Da kan du velge samme type skjerm som den vi beskrev ovenfor, hvor du kan velge mellom 256 eller 512 GB lagring. I tillegg kan du også gå for en modell med tradisjonell full HD-skjerm, som også har 256 GB lagring, men kun 8 GB arbeidsminne.

Prisene er dog enda ikke kjent, men vil nok komme frem i dagens lys når det nærmer seg lanseringsdatoen.

Flere kaster seg inn i kampen om bærbare spillmaskiner:
Her kan du lese om Asus' nye vannkjølte monster »

(Kilde: Pressemelding)

Les også
Vi fikk prøve Razers ultrabook med eksternt skjermkort-kabinett
annonse