Denne håper vi virkelig kommer til Norge

Erstatter det gamle vegguttaket ditt – og gir deg en USB-utgang på kjøpet.

Daglig lading er et nødvendig onde for smartmobileiere, og noe de fleste av oss bare må leve med. Nå vil imidlertid et selskap ved navn SnapPower gjøre prosessen litt mer strømlinjeformet.

Selskapets rykende ferske produkt, SnapPower Charger, utvider nemlig de vanlige vegguttakene dine med en dedikert USB-inngang i underkant. Tanken er at du skal kunne legge fra deg den klumpete adapteren, og heller bare forholde deg til én ting under ladingen – selve ledningen.

Det negative med prosjektet for vår del, er at produktet så langt bare kommer tilpasset amerikanske uttak. Men det skal vi komme tilbake til senere i saken.

Vellykket Kickstarter-prosjekt

Gidder du ikke å rote frem GoPro-adapteren før neste actionfyllte eventyr? Null problem! Bare plugg kabelen rett inn i uttaket. Foto: SnapPower

Prosjektet ble lagt ut på folkefinansieringsnettstedet Kickstarter allerede i mars, og SnapPower ba opprinnelig om 65 000 dollar. Sluttresultatet ble imidlertid over all forventning, med totalt 839 301 dollar i innsamlede midler – eller omtrent 6,8 millioner kroner.

Dermed ble Charger en realitet, og de første sendingene har allerede begynt å nå de som var tidligst ute med å bestille et eksemplar.

Uttaket er nok mest aktuelt nær steder du ofte lader mobilen – som ved senga. Foto: SnapPower

The Next Web, som har testet den lille, hvite dingsen, påpeker at den noe høye prisen sørger for at du sannsynligvis ikke vil montere Charger i alle uttakene i huset. Én Charger koster nemlig 20 dollar – omtrent 160 kroner – og altså en god del mer enn vanlige uttak. Dermed mener The Next Web at det nok er mer hensiktsmessig å heller montere et par slike de mest frekventerte stedene – så som soverommet, kjøkkenet og stua.

Når vi først er inne på montering, så skal visstnok Charger være svært enkel å montere selv for de minst teknisk innsiktsfulle. Tilkoblingen skjer via skruene som holder selve uttaket på plass, ved å plassere to holdere over disse under monteringen. I denne videoen blir hele prosessen forklart inngående:

Ikke i europeisk utgave enda

En ganske stor hake for norske forbrukere som skulle ha lyst på Charger, er som nevnt at den så langt kun finnes i amerikansk utgave. Den hjemmekjære, norske pluggen med to sylinderformede pinner har dermed ingen steder å gjøre av seg om du skulle installere Charger nå, noe som jo er en klar ulempe. SnapPower opplyser dessuten at de så langt kun sender til Mexico, USA og Canada.

Ugunstig for oss som bor i Norge, med andre ord.

Oppdatering: Vi sendte en forespørsel til SnapPower over e-post med spørsmål om hvorvidt de ville lage en europeisk utgave på et tidspunkt. Ifølge en talsperson for selskapet, så hadde de ingen planer om å utvikle slike på nåværende tidspunkt. Samtidig presiserer SnapPower at de «...definitivt vil vurdere dette under utvikling av fremtidige produkter.»

Andre Kickstarter-prosjekter søker også å lade dingsene dine:
Denne lar deg lade mobilen med ild og vann »

(Kilde: SnapPower, Kickstarter, The Next Web)

annonse