Tek.no

Nyhet

Kan dette være Nokias nye Android-telefon?

Nokia C1 skal visstnok kjøre Android 5.0 Lollipop.

Google/Shutterstock 189890393
Torstein Norum Bugge
23 Des 2014 20:00

I 2012 nærmest kollapset salget av telefoner med Symbian, og Nokia gikk over til Windows Phone som sitt foretrukne operativsystem. Nå, over to år senere, er det tydelig at dette ikke gikk helt som planlagt: Selskapets mobildivisjon ble solgt til Microsoft, og Nokia er nå bare en skygge av selv.

Dette er finnene åpenbart ikke fornøyde med, og ifølge PhoneArena tyder nå mye på at de har tenkt til å gjøre noe med det.

Ny satsing på Android

Nokia skal være i gang med produksjonen av sin første Android-telefon som selvstendig produsent. Dette stemmer med tidligere rykter, og veier opp for at Microsoft kuttet X-serien med Android OS i sommer.

Dette bildet av Nokia C1 gikk rundene på ryktebørsen, men det viste seg å være laget av en fan.Foto: TechWeb

Den nye telefonen kan ifølge ryktene få navnet Nokia C1. Operativsystemet blir etter sigende Android 5.0 Lollipop med Nokias eget Z-launcher-grensesnitt på toppen. Skjermen skal være på 5 tommer, og ellers ryktes det om et 8 megapikslers hovedkamera, et 5 megapikslers frontkamera, 2 GB minne (RAM) og 32 GB innebygd lagringsplass. Hva slags prosessor den får er så langt ikke kjent.

Det er imidlertid usikkert om Nokia får lov til å bruke sitt eget merkenavn, for det er det Microsoft som har rettighetene til – iallefall i 10 år til.

Nokia har flere satsinger på gang:
HERE Maps er lansert for Android »

(Kilde: PhoneArena)

annonse

Les også