Her er Pepsi-mobilen

Utstyrt med eget Pepsi-grensesnitt og fingeravtrykksleser.

For litt over en måned siden skrev vi om et rykte som unektelig hørtes litt merkelig ut. Ifølge Reuters skulle nemlig produsenten av coladrikken Pepsi begynne å lage egne smarttelefoner, med tilhørende logo og grensesnitt. Like etterpå ble det dessuten mer hold i ryktene, da Android Headlines kunne melde om et lekket bilde og spesifikasjonskart for telefonen.

Pepsi Phone P1 er en ganske lekker skapning. Foto: JD Finance/Koobee

Nå har den ferdige telefonen ifølge Engadget «endelig» blitt avduket, med navnet Pepsi Phone P1. I praksis er det imidlertid en ombygget versjon av en allerede eksisterende telefon: Koobee Halo 7.

Nederst i saken finner du en bildekarusell med alle bildene av telefonen!

Pepsifiserte ikoner preger menyene. Foto: JD Finance/Koobee

Uansett betyr dette at vi snakker om en fint bygget telefon, med unibody-konstruksjon i metall og 2,5D-glass – akkurat som på blant annet iPhone 6S. Under skallet finner vi nokså greie komponenter, som gir oss følgende spesifikasjonsliste:

  • Skjerm: 5,5 tommer (1920 x 1080 piksler)
  • Prosessor: MediaTek MT6592 (1.7GHz, åtte kjerner)
  • Lagring: 16 GB (minnekort støttes)
  • Minne (RAM): 2 GB
  • Hoved-/Frontkamera: 13/5 megapiksler
  • Batteri: 3 000 mAh
  • Annet: Fingeravtrykksleser

På programvaresiden finner vi Koobees egen versjon av Android 5.1 Lollipop, med et Pepsi-skall på toppen. Det betyr Pepsi-fargede-apper, Pepsi-logo som bakgrunn og Pepsi-logo på låseskjermen. Hvis du er glad i Pepsi – eller bare vil skille deg ut – så er dette altså telefonen for deg.

Slik ser operativsystemet ut. Foto: JD Finance/Koobee

Kan du få tak i et eksemplar?

Så, til det store spørsmålet: kan vi her oppe i det kjølige nord faktisk få tak i denne herligheten. Ja, i teorien. For tiden trives P1 godt på den kinesiske folkefinansieringssiden z.jd.com, som på mange måter tilsvarer Kickstarter. Dette betyr at du også har sjansen til å knabbe et eksemplar – forutsatt at du greier å navigere deg trygt gjennom de kinesiske nettsidene og får produsenten til å sende enheten hit. Men om operativsystemet kan fås på noe annet enn kinesisk, vites ikke.

Pepsi-telefonen kommer dessuten i to forskjellige versjoner: én for det kinesiske markedet (som mangler støtte for noen frekvensbånd), og én beregnet på mer kravstore kinesere og det internasjonale markedet. Sistnevnte vil i ordinært salg koste 156 dollar (ca. 1 400 kroner), uten noen form for moms regnet inn. Altså ganske mye telefon for pengene, egentlig.

Pepsis erkerival har også fått oppmerksomhet på grunn av mobiltelefoner:
Mobiltelefonen som går på Cola »

(Kilde: Engadget, Android Headlines)

annonse