Tek.no

Nyhet

Denne lille Kickstarter-dingsen er en mini-PC du kan putte i lomma

Originalt og nettsky-fokusert konsept lansert på Kickstarter.

Kickstarter
21 Okt 2015 16:30

Med det store mangefoldet av dupeditter som befolker IT-verdenen er det vanskelig å komme opp med genuint originale konsepter, men et finsk team mener nå å ha gjort nettopp dette. Mini-PC-en «Solu» skal nemlig representere et «paradigmeskifte» innen PC-er, ifølge utviklerne selv.

Hvorvidt de har rett i dette kan sikkert diskuteres, men Solu, som er lagt ut på finansieringsnettstedet Kickstarter, er nok i alle fall et produkt med et par nye vrier.

Solu er i all hovedsak en svært kompakt, fullverdig PC som skal være liten nok til at den passer i lommen. I motsetning til vanlige mini-PC-er har den imidlertid en innebygget berøringsskjerm, samt at den byr på tre som et av byggematerialene.

Laget for nettskyen

Meningen er at du skal bruke den både som en selvstendig, bærbar enhet – og som en stasjonær PC ved å koble den til en PC-skjerm og benytte den innebygde berøringsskjermen som en «pekeplate».

Ikke helt ulikt Microsofts Continuum, altså.

Maskinen byr på et helt eget operativsystem og grensesnitt. Foto: Kickstarter

Ellers skiller maskinen seg ut fra røkla ved at den kommer med et helt eget og nettsky-fokusert operativsystem kalt «SoluOS». Ved hjelp av dette skal alt av lagring og installasjon av programmer være unødvendig, da alle verktøy ligger i nettskyen, hvor arbeidet ditt også automatisk vil bli lagret.

Dette systemet gjør det også enkelt å samarbeide på prosjekter, og til å dele informasjon med andre. For å bruke nettsky-systemet, og dermed også maskinen, kreves et fast, månedlig gebyr som ifølge utviklerne vil ligge på 20 euro, men det er mulig dette vil endre seg.

Tegra K1 og USB Type-C

I tillegg opererer maskinen med et «zoom»basert grensesnitt, hvor du simpelthen zoomer inn på dokumentene du skal jobbe med, i stedet for den vanlige trykkingen på ikoner og filer. Utviklerne selv beskriver systemet som «organisk».

Når det gjelder innmat byr maskinen på den potente Tegra K1-brikken fra Nvidia og 4 GB minne. Tilkoblingsmulighetene omfatter Wi-Fi, Bluetooth 4.0 og den nye USB Type-C-standarden. Maskinen har et innebygget batteri på 1200 mAh, men det er uvisst hvor lang bruk dette holder til.

De ytre dimensjonene er på 10,2 cm x 10,2 cm x 1,3 cm, og skjermen har en oppløsning på 1440 x 1440 piksler.

Produktet i skrivende stund samlet inn 160 000 dollar av et mål på 227 000 dollar med 24 dager igjen.

Utsalgsprisen vil ligge på 500 dollar, cirka 4000 kroner, og maskinen skal bli tilgjengelig i mai neste år. Mer informasjon finner du på Kickstarter, og se også video under.

Her er et annet populært Kickstarter-produkt: Den modulære smartklokken har tatt helt av på nettstedet »

(Via Techeblog)

Les også
Denne PC-en lar deg vippe skjermen helt rundt – og kommer med ekstra rask trådløsteknologi
Les også
Denne alt-i-ett-maskinen omslutter deg med innhold
Les også
Denne lekre mini-PC-en av tre kan snart bli din
annonse

Les også