Nyhet

Kongen av alle nettbrett er her

Kunne du tenkt deg en 84-tommers 4K-skjerm på jobben?

Forrige uke lettet Microsoft endelig på sløret, og røpet en rekke detaljer om hvordan Windows 10 blir til høsten. I tillegg nevnte de Spartan, nettleseren som skal ta over for Internet Explorer, og Oculus Rift-konkurrenten HoloLens.

Det var imidlertid én ting de såvidt nevnte, nemlig skjermen de presenterte alle nyvinngene på, skriver Engadget.

Den 84-tommers store 4K-skjermen har nå fått et eget navn og skal lanseres som et eget, bedriftsorientert produkt. Navnet? Surface Hub.

Alt-i-en-skjerm

Surface Hub er i praksis en svær datamaskin med en abnormt stor skjerm du kan montere fast på en vegg. Skjermen er imidlertid berøringsfølsom, og hele herligheten er stappfull av sensorer, kameraer og Wi-Fi. Så rent utenom at du ikke akkurat kan putte Surface Hub i veska er dette i alle henseende et digert nettbrett.

Du kan enkelt skrive på skjermen med en hvilken som helst penn. Foto: Microsoft

Ifølge Microsoft er kundegruppen først og fremst bedrifter, som vil kunne bruke maskinen som en slags sentral i kontorlokalene. Her vil du enkelt kunne blåse opp presentasjoner, dele bilder, dokumenter og annet innhold til alle i rommet på et blunk, eller kjøre Skype-møter med dusinvis av samarbeidspartnere samtidig. Du kan også bruke en hvilken som helst penn til å merke av ting på skjermen på et hvilket som helst tidspunkt.

Skjermen ser for øvrig ut til å være et resultat av Microsofts samarbeid med selskapet Perceptive Pixel, som de kjøpte opp for over 2 år siden. Stort mer vites ikke akkurat nå, men om du vil se mer av monsteret kan du alltids se videoen under:

Det finnes andre store berøringsskjermer der ute også:
Dette er et nettbrett med skjerm på 46 tommer »

(Kilde: Engadget)

annonse