Nå har Norge fått en helt ny mobiloperatør

ICE lanserer sitt første mobilabonnement i dag, og det går mot datakrig i mobilmarkedet.

Mandag 15. juni lanserer Ice sitt fullverdige mobiltilbud til norske kunder, og markedet vil endelig få se hvilken taktikk den nye mobiloperatøren legger seg på for å kapre kunder.

Ifølge Dagens næringsliv lanserer Ice en pakke med 4 GB data og ubegrenset tale og SMS for 199 kroner. Det er fire ganger så mye data som tilsvarende pakke hos One Call. Tilbudet varer i 12 måneder. Deretter vil prisene øke til det som er gjengs i markedet. Dermed kan det være duket for datakrig i mobilmarkedet.

Ice-sjef Eivind Helgaker har tidligere sagt til Inside Telecom at nettopp god kapasitet til å tilby store mengder data, skal være et av selskapets store konkurransefortrinn.

– Vi bygger et rent 4G-nett som ikke trenger å støtte noen andre teknologier, og går rett på en veldig effektiv teknologi. Med stor frekvenskapasitet og forholdsvis få kunder, vil vi kunne produsere store mengder data. Det tror vi er viktig fremover, sier Helgaker til Inside Telecom 17. april (abonnementstjeneste).

Dropper Network Norway

Det er kjent fra tidligere at Ice vil satse på distribusjon gjennom Elkjøp, i tillegg til nettløsninger og mersalg gjennom kundeservice.

I tillegg er det ventet at Ice vil selge mobilbredbåndsprodukter med 4G-hastighet. Helgaker har tidligere antydet at disse for mange vil være et godt alternativ til ADSL.

Arbeidene for å oppgradere Ice-nettet til 4G pågår fortsatt. Når selskapet nå lanserer, blir det derfor med store deler av trafikken i Netcoms nett, som del av en seksårig avtale. Ifølge Helgaker vil selskapets eget nett være klart i løpet av høsten.

Ice overtok 90 000 bedriftskunder i Network Norway fra Tele2 da Tele2 ble solgt til Teliasonera. Nå dropper selskapet Network Norway-navnet og selger alle tjenester under merkenavnet Ice.

Les mer om hvordan Ice skal gi dekning til kundene:
Norge får en helt ny mobiloperatør »

Les også
Nå åpner Ice for langt høyere hastigheter
Les også
Lanserer mobilt bredbånd som kontantkort
Les også
ApplePay fortsetter å kapre kunder
Les også
Norge får straks en helt ny mobiloperatør
annonse