Til hovedinnhold

Den automatiske pommes frites-maskinen

Ja, den finnes virkelig.

Skjermdump fra video/Twitter/Caenator/teknofil.no, montasje

Brusautomater og automater med sjokolade og potetgull er oppfinnelser som har vært med oss lenge, men ifølge Cnet har konseptet blitt tatt videre.

Nå finnes det nemlig en automatisk pommes frites-maskin. Det eneste du trenger å gjøre, er å trykke på en knapp, og vent på at maskinen skal spytte ut et beger rykende ferske potetpinner.

Så lykkelig blir du av å få potetpinner fra en maskin. Foto: Caenator

Genialt? Eller helt unødvendig? Det får være opp til enhver å bestemme. Selskapet bak, Caenator, mener ihvertfall at dette er noe verden trenger, og prøver for tiden ut oppfinnelsen på Wageningen-universitetet i Nederland. Sistnevnte har også samarbeidet i utviklingen av maskinen, og huser det eneste eksemplaret som hittil er produsert.

Tar under 2 minutter

Dermed kan både professorer og studenter for knapt én euro få seg et stort beger pommes frites, med valgfritt tilvalg av ketchup, majones eller karrisaus. Hele prosessen med fritering foregår ved 170°C inni maskinen, og tar ikke mer enn knapt 110 sekunder.

Kanskje ikke direkte imponerende, men muligens kort nok tid til at man tar seg bryet med å vente på det. Uansett, ta en titt på videoen under for å se maskinen spytte ut en vending pommes frites:

Snart blir servitøren overflødig:
Slik bestiller du pizza i fremtiden »

(Kilde: Cnet)

annonse