Til hovedinnhold

Wimp solgt til Jay-Z

Schibsted selger den norske strømmetjenesten.

T photography / Shutterstock.com

Schibsted opplyser i en børsmelding at selskapet selger Aspiro, som eier musikkstrømmetjenesten Wimp, til Project Panther Bidco Ltd.

Bak Project Panther står rapperen og musikkprodusenten Shawn Carter, bedre kjent under artistnavnet Jay-Z. Sammen med kona Beyoncé Knowles regnes Carter som en av de mektigste i amerikansk musikkliv. Parets siste turné har alene omsatt for milliarder.

Schibsted skriver at selskapet selger seg ned etter tre års aktivt eierskap i Aspiro, en periode der Aspiro har hatt betydelig fremgang.

Budet er på 1,05 svenske kroner per aksje, noe som verdsetter selskapet til 464 millioner svenske kroner – rundt 438 millioner norske kroner.

Trenger kapital for å vokse

Strømmetjenesten Wimp fikk et løft gjennom avtalen med Canal Digital, som i 2012 sikret tjenesten distribusjon til 700 000 Canal Digital-kunder. Wimp har vært populært blant norske artister og plateselskaper, fordi selskapet angivelig kompenserer opphavsrettsholdere bedre enn konkurrenten Spotify.

Også Telenor har valgt å tilby Wimp som en del av selskapets mobiltjenester. Likevel har veksten ikke vært stor nok til å sikre nødvendig lønnsomhet. Schibsted mener at Carter, med sin posisjon i amerikansk musikkbransje, vil kunne gi tjenesten et løft til et nytt nivå. Selskapet legger til at Aspiro trenger en betydelig kapitalinnsprøyting og en dedikert eier for å kunne konkurrere på det globale markedet.

Budet er enstemmig anbefalt av Aspiro-styrets uavhengige bud-komité. For å unngå interessekonflikter har styremedlemmene Trond Berger og Rolf Presthus avstått fra å behandle tilbudet.

Wimps hovedkonkurrent, svenske Spotify, har måttet tåle sterk kritikk fra artisthold fordi avspilling i tjenesten for de fleste artister gir svært liten uttelling økonomisk. Flere store artister har valgt å trekke musikken sin fra tjenesten fordi kompensasjonen er for lav. Et artistkontrollert Wimp kan derfor fort bli artistenes førstevalg.

Strømmetjenester har gjort at nesten ingen gidder å piratkopiere lenger:
Knapt noen musikkpirater igjen under 30 i Norge »

annonse