Tek.no

Nyhet

Mario Kart kan bli en ekte attraksjon i fornøyelsesparker

Nintendos verden skal komme til live hos Universal.

Nintendo
8 Mai 2015 18:00

Den japanske spillgiganten Nintendo har hatt tøff konkurranse både i konsollmarkedet og fra mobiltelefoner de siste årene. Derfor ser de nå behovet for å utvide satsingsområdene sine litt.

Det er nok også grunnen til at Nintendo nå inngått en samarbeidsavtale med Universal Parks & Resorts, som driver flere store fornøyelsesparker rundt omkring i verden.

«Vi har planer om å bringe Nintendos verden til live i Universals fornøyelsesparker, ved å lage spektakulære opplevelser som er basert på Nintendos populære spill, karakterer og verdener», skriver selskapene i en felles pressemelding.

Universals mest kjente fornøyelsespark ligger i Florida, og heter Universal Orlando Resort. I tillegg har de Universal Studios i Hollywood, i Japan og i Singapore. Moderselskapet Comcast NBCUniversal skal i tillegg bygge fornøyelsesparker i Beijing og Moskva i årene som kommer. Nintendo-attraksjonene skal være aktuelle for alle disse parkene.

Les også: Verdens høyeste «giga coaster» slipper deg 100 m rett ned »

Blir det ekte Mario Kart?

Nintendo sitter på rettighetene til flere karakterer som fortsatt er svært populære. For eksempel: Mario, Luigi, Princess Peach, Yoshi, Toad, Wario, Donkey Kong Link, og Princess Zelda. De har også rettighetene til Pokémon-figurene.

Ikke minst har Nintendo flere unike spill som kanskje kan tilpasses en fornøyelsespark-attraksjon. Vi tenker naturligvis først på det elleville bilspillet Mario Kart, som sikkert ville vært delvis mulig å få til med spesialtilpassede go-karter. Vi sier heller ikke nei takk til en liten sverdkamp i nypresset Zelda-hatt, om det er det det blir til.

Hvilken Nintendo-inspirert attraksjon kunne du tenkt deg å prøve? Si din mening i kommentarfeltet nederst!

Nintendo skal lage mobilspill for første gang
Nå kommer Mario endelig til mobilen »

(Kilde: pressemelding)

annonse

Les også