Tek.no

Nyhet

Microsofts nye kontorpakke er rett rundt hjørnet

Windows-versjonen av Office 2016 er omsider offisielt kunngjort.

Microsoft
11 Sept 2015 09:42

I slutten av august dukket det opp ubekreftede opplysninger om at den nye versjonen av Microsofts kontorpakke var rett rundt hjørnet, og nå kan Microsoft omsider offisielt bekrefte at så er tilfelle. Office 2016 til Windows får en bred lansering den 22. september.

Mange har allerede fått testet ut den nye programvarepakken, da prøveversjonen av Office 2016 ble tilgjengelig i mai for Office 365-abonnenter, og Mac-versjonen ble lansert i sommer.

Nye funksjoner

Office 2016 blir på mange måter ganske likt foregående versjoner, men har også en del nytt. Programmene har blant annet et nytt fargerikt tema som ligner på temaene til mobilapplikasjonene av Office, og det vil også være mulig å velge et mørkt tema.

Office 2016 byr blant annet på nytt fargetema. Foto: Microsoft

Office 2016 skal ellers integrere hjelpefunksjonen «Tell Me», som allerede finnes i den nettbaserte versjonen av Office. Denne gjør det enkelt å få hjelp til dokumentene ved å skrive inn spørsmål.

En tettere integrering mot skytjenesten OneDrive er også på plass, og Office 2016 vil i tillegg by på muligheten for å samarbeide med andre på dokumenter i sanntid, noe som allerede er mulig i de nettleser-baserte Office Online-appene.

Mer kontroll for administratorer

I det nye blogginnlegget kan Microsoft for øvrig opplyse om at Office 2016 kommer med nye måte å oppdatere programpakken på for abonnenter på den organisasjonsrettede Office 365 ProPlus-utgaven. Disse nye oppdateringsalternativene skal gi administratorer større kontroll over hvor ofte nye funksjoner distribueres til brukerne i organisasjonen.

På denne måten kan organisasjonen få mer tid til å teste ut de ulike funksjonene underveis. Et av alternativene heter «Current Branch for Business» og innebærer at funksjonsoppdateringer leveres kun hver fjerde måned.

Sikkerhetsoppdateringer vil imidlertid fortsette å komme ut jevnlig. For flere detaljer kan du sjekke ut Microsofts blogg, og de nye oppdateringsfunksjonene kan du lese mer om på denne siden.

Microsoft har visstnok også en ny flaggskip-mobil på gang: Opplysninger om mobilen kan nå ha lekket »

Les også
Nå kommer Office 2016
Les også
Microsoft taper enorme summer
Les også
Nå får du ekte Office også på Android
annonse

Les også