Tek.no

Nyhet

Se hvordan VR fungerer når to spiller sammen

Her utforsker de en grav (et bord) med en brennende fakkel (en pinne).

YouTube
15 Juli 2015 16:30

Virtual Reality (VR) er som skapt for spill, fordi du i langt større grad får oppleve det samme som spillkarakteren din. Teknologien er imidlertid langt ifra ferdigutviklet, og vi venter fortsatt på at skikkelige VR-briller til spill skal komme i salg, som Oculus Rift og ikke minst StarVR.

Med VR-teknologi blir det etter hvert mulig å fordype seg helt i et spill. Med noen hjelpemidler og spesialtilpasset programvare, er det til og med mulig å plukke opp objekter og utforske bygninger. Det har selskapet Real Virtuality nå demonstrert, skriver Engadget.

I en ny demo viser de hvordan to spillere kan spille sammen i samme VR-spill, takket være rekvisitter i full størrelse og en bane med bevegelsesensorer. Demo-spillet går ut på utforske et egyptisk gravkammer. Vi får se to spillere med VR-briller på, som skal samarbeide og kommunisere i en virtuell verden.

Her ser du en annen demo fra det samme spillet, hvor én spiller løser oppgaver på egenhånd:

Flere prøver det samme

Dette minner for øvrig mye om et prosjekt fra Utah, som vi skrev om for litt siden. Der vil de lage en egen fornøyelsespark for Virtual Reality-spill. Oculus VR har på sin side utviklet egne håndkontroller som kan brukes sammen med Oculus Rift-brillene.

Med andre ord er det flere aktører som jobber med å videreutvikle Virtual Reality med spill i tankene, og om noen år blir det forhåpentligvis helt rått.

VR-brillene StarVR byr på dobbelt så bredt synsfelt som Oculus Rift
– Gamere kommer til å gå av hengslene når de ser dette »

(Kilde: Engadget, YouTube)

Les også
Kle på deg en kinosal med Samsungs Gear VR
annonse

Les også