Til hovedinnhold

Spotify lager app for smartklokker

Gir deg større kontroll rett fra håndleddet.

I går kveld viste Google frem en rekke oppdateringer til Android-universet sitt. Blant dem var også endringer i Android Wear, hvorav mange allerede er tilgjengelig i LGs Watch Urbane som vi nylig testet. Samtidig ble det også kjent at Spotify slipper en app for Android Wear, slik at det blir enklere å styre musikken fra håndleddet.

Spotify er fra før laget slik at den for de fleste praktiske formål erstatter den vanlige musikkspilleren din. Dette gjør den ved å kringkaste sporinformasjon både til resten av Android, og via Bluetooth. Samtidig lar den seg styre av de samme fjernstyringsfunksjonene som Android ellers bruker, for eksempel gjennom spoleknapper på låseskjermen.

Finn ny musikk på håndleddet

Dermed kan Spotify allerede i dag i stor grad fjernstyres ved hjelp av en Android Wear-klokke. Det du ikke kan er å bla gjennom musikken din på en enkel måte. Dette er nytt i Spotify for Android Wear. Her får du opp spillelistene dine, og appen viser deg også den såkalte Browse-seksjonen, der du kan utforske ny og spennende musikk eller spillelister.

Ifølge den nokså tynne pressemeldingen vil appen bli gradvis rullet ut til kunder i løpet av juni. Hva mer man eventuelt kan gjøre med appen er foreløpig ikke kjent, og pressemeldingen nevner ingenting om eventuelle funksjoner som ikke krever en mobiltelefon ved siden av. Dermed ser det ut til at Google Play Music er fortsatt er tjenesten du må ha om du skal få lagt inn musikk på selve klokken.

Les testen av LG Watch Urbane, klokken som er først ute med Android Wear 5.1

(Kilde: pressemelding/bloggpost)

annonse