Tek.no

Nyhet

Robot løser Rubiks kube på 10,69 sekunder

2 Juni 2011 06:00

Bare få mennesker i verden klarer å løse det fargerike puslespillet iløpet av sekunder. Ifølge nettsiden for verdensrekordene i rubiks kube, har det kun vært 16 mennesker som har klart å løse puslespillet på mindre enn 20 sekunder. Den nyeste verdensrekorden er det den 16-årige autralieren Feliks Zemdegs som holder, med hele 6,65 sekunder som bestenotering.

Også roboter med kunstig intellingens har forsøkt å knuse verdensrekorder, men har til nå ligget milevis unna de beste menneskene.

Imidlertid har en gruppe studenter fra autralske Swinburne University of Technology laget det de mener er verdens raskeste kunstige rubiks kube-løser. Roboten Ruby står for denne kunstige rekorden og kan løse kuben på bare 10,69 sekunder, noe som er en betydelig forbedring fra forrige offisielle rekord på 18,2 sekunder.

For å oppnå denne rekorden, skannet Ruby kuben med et webkamera før programvaren behandlet bildene. Deretter klarte maskinen å finne den raskeste løsningen på puslespillet.

Rekorden er fortsatt uoffisiel, men dette kan bety at Australia har både den raskeste mannen og roboten som klarer å løse puslespillet.

Les også
Robot tilbyr en hjelpende hånd på kjøkkenet
Les også
Fantastisk rask robothånd
Les også
Endelig en robot som lager maten for deg
Les også
Robot vasker og bretter tøyet ditt
Les også
Vil gjøre månen om til en diskokule
Les også
Robot snakker, rødmer og viser film
annonse

Les også