Til hovedinnhold

– Samsung kopierer iPhone og iPad

Det hersker liten tvil om at Samsung Galaxy S var en av modellene som bidro mest til å løfte Android OS opp på nivå med Apples iOS. Likeså var nettbrettet Samsung Galaxy Tab den første reelle utfordreren til Apples første iPad.

Nå har selskapet til Steve Jobs saksøkt Samsung fordi de mener at Samsung bevisst har stjålet designelementer fra dem i sin Galaxy-serie.

Les også: Test av iPhone 4

- Det er ikke et sammentreff at Samsungs siste produkter ligner iPhone og iPad fra maskinvarens form, til brukergrensesnittet og til og med innpakningen. Denne slags åpenbar kopiering urett, og vi er nødt til å beskytte Apples intelektuelle eiendom når virksomheter stjeler våre ideer, sier en talsperson fra Apple ifølge Ekstrabladet.dk.

Søksmålet har nådd en distriktsdomstol i det nordlige California, og Apple har vedlagt en rekke bildebevis og sammenligninger som de hevder beviser at Samsung har kopiert deres ideer.

Synes du Samsung Galaxy S ligner iPhone 3GS? Kommenter i forumet nederst på siden.

Samsung vil kjempe i mot

Den senere tiden har det kommet en lang rekke søksmål mellom ulike produsenter i mobilbransjen. Samsung er imidlertid en av de største underleverandørene til Apple når det gjelder innmat til komponentene i deres produkter, noe som gjør denne saken litt spesiell.

Samsung nekter å la seg kue, og svarer i stedet med samme mynt.

- Samsungs utvikling av kjerneteknologier og forsterkningen av vår intelektuelle eiendom er nøkkelen til vår fortsatte suksess. Samsung vil aktivt forsvare seg mot dette søksmålet for å beskytte vår intelektuelle eiendom, heter det i en uttalelse fra produsenten.

Søksmål av denne typen tar gjerne flere år å håndtere, så dommen faller nok ikke før dagens Apple og Samung-produkter for lengst er erstattet med nye.

Les også: Oppdater din Samsung Galaxy S nå

(Kilde: Ekstrabladet.dk)

annonse