iPhone med 4G allerede under testing

Spesifikasjoner for LTE funnet i testversjon av iOS.

Ryktemøllen rundt Apples kommende iPhone 5 har vært i full gang nesten siden iPhone 4 ble lansert, og det er usikkert hva den endelige telefonen ender opp med av spesifikasjoner. En gjenganger blant spekulasjonene er likevel LTE eller 4G.

NetCom har allerede åpnet et lynraskt LTE-nett i Norges største byer, mens Telenor avventer en fullskalalansering av teknologien til 2012.

Les også: Her gir NetCom deg 4G-dekning

Innstillinger for 4G funnet i iOS

Apples mobile operativsystem, iOS, testes som regel blant utviklerne i forkant av nye versjonsoppdateringer. Nå har en litt annerledes testutgave funnet veien til nettstedet bgr.com. Blant filene de har fått tak i fins det nemlig en fil som beskriver tilkobling til et LTE-nettverk.

Filen er en såkalt "property list", eller .plist-fil, og disse filene inneholder innstillinger som skal til for ulike egenskaper i Apples operativsystemer.

Fra en av Apples samarbeidspartnere

Filen skal ha kommet fra en av de store operatørene som samarbeider med Apple. Dersom det dreier seg om en amerikansk operatør er det altså sannsynlig at det er AT&T eller Verizon som har LTE-utgaver av iPhone i sine nett - begge operatørene selger i dag iPhone i USA.

At det fins fungerende iPhone-versjoner med LTE i dag betyr imidlertid ikke nødvendigvis at den kommende iPhone 5 vil støtte teknologien.

Ventetiden kan bli lang

Bgr.com trekker frem batteritid og ønske om kompakt design som årsaker til at Apple sannsynligvis kommer til å satse på velkjent teknologi i første omgang.

Det er mulig at Apple-entusiastene må vente helt til 2013 på en iPhone med 4G. Mer kompakte LTE-brikker fra Qualcomm er nemlig ikke ventet før mot slutten av neste år.

Les også: Nye avsløringer om iPhone 5

(Kilder: pcmag.com, bgr.com)

Mer om
annonse