Mac-brukere bør droppe Safari

De fleste som eier en Mac benytter seg gjerne av medfølgende Safari, men nå oppfordrer altså Consumer Reports folk til å finne en annen nettleser. Sikkerheten er årsaken.
Dårlig beskyttelse mot phishing
Consumer Reports, noe som omtrent tilsvarer norske Forbrukerrapporten, mener nettleseren tilbyr for dårlig beskyttelse mot såkalte phishing-angrep, ondsinnete forsøk på å få sensitiv informasjon fra din datamaskin. Passord og bankinformasjon er det hackerne stort sett er på jakt etter.
Både Opera og Firefox har relativt god beskyttelse mot disse angrepene, og derfor oppfordrer gruppen nå Mac-brukere til å bytte. Pc-eiere burde også finnet et annet alternativ, og i mai ble det kjent at kombinasjonen Safari og Vista, åpner store sikkerhetshull på maskinen din.
Nedgang i mengden spyware
Til tross for at det er registrert en nedgang i mengden ondsinnet materiale på nettet i år, er det fremdeles viktig å være på vakt. 6.5 millioner husholdninger i USA, eller en av 13, har i løpet av de siste to årende gitt bort sensitiv informasjon til identitetstyver.
Teknologisk ansvarlig for rapporten, Jeff Fox, sier at Mac-brukere ikke kan føle seg tryggere enn de som benytter Windows-varianter.
- Det er ingen forskjell i risikoen for å gi bort sensitv informasjon hvis du sammenligner Mac og Windows. Problemet er at veldig mange Mac-brukere benytter seg av Safari, og nettleseren har ikke god nok beskyttelse i forhold til å gi beskjed om du kommer til et nettsted som kan være skadelig, sier Fox i rapporten.
Opera eller Firefox
Både den norske nettleseren Opera, og Mozillas Firefox har beskyttelse både mot phishing-angrep og såkalt malware. Internet Explorer har et godt phishing-filter, men mangler foreløpig beskyttelse mot malware, noe som vil komme i neste versjon av Microsofts nettleser.
- Statistikken for Mac-brukere var det mest overraskende i rapporten. De som benytter Mac føler seg trygge, men i virkeligheten er de like utsatt som alle andre. Dette er det ene området hvor Mac-brukere ikke er bedre beskyttet, avslutter Fox.

Les også
Microsoft vil skjule dine nettbesøk
Les også
Internet Explorer
Les også
De ti beste Firefox-utvidelsene
Les også
Mozilla Firefox 3
Les også
Ny versjon av Opera
Mer om
annonse