Til hovedinnhold

IFAs kuleste produkter

(Berlin/Teknofil): Vi har gått timevis gjennom messehallene her i Berlin for å se på alt det mest spennende innenfor forbrukerelektronikk. Produsentene overgår hverandre i å lage spennende show for å få oppmerksomhet rundt sine produkter. Da blir det mye spennende å se på.
Verdens beste TV
Her nede er det et helt klart fokus på det vi har i stuene vår, der de store produsentene som Sony, Samsung og Philips har kapret helt egne haller. Her viser de frem alle de skjermene vi vil se i butikkene utover høsten, i tillegg til noen fremtidsvisjoner som viser hva vi har å vente i årene fremover.

Se flere produkter i billedspesialen


Som Samsung-skjermen på bildet over. Denne 31-tommeren er basert på såkalt OLED-teknologi, som gir et bilde mye bedre enn det vi er vant til både på LCD og plasma i dag. Vi snakker sylskarpe bilder med flotte farger og glimrende kontrast. Beklageligvis kan ikke Samsung love at den kommer i masseproduksjon før i 2010. Sony har imidlertid en litt mindre modell som allerede er satt ut i produksjon, så vi behøver ikke vente så altfor lenge.
Messens beste
På slike messer der mange viser frem mer eller mindre det samme er det vanskelig å skille seg ut. Det gjør også at det er de spennende fremtidsvisjonene som drar mest publikum og som får oss til å bli ekstra oppspilt. Når de også klarer å dra inn elementer fra Hollywood er miksen komplett.

Se flere produkter i billedspesialen


Derfor kårer vi nok denne skjermen fra Deutsche Telekom til messens mest spennende produkt. Riktignok ikke noe vi kommer til å se i butikkene i løpet av det neste året, men allikevel. For de hadde laget en hel vegg dekket med enorme flatskjermer som var trykksensitive. Med et brukergrensesnitt som minnet om det vi har sett i Minority Report og muligheten til å trykke selv sier det seg selv at det var mange som besøkte denne standen.
Lite mobil
IFA-messen i Berlin er en av verdens største messer innen forbrukerelektronikk, men mobilteknologi er stort sett fraværende. Kanskje litt merkelig med tanke på at dette er noe vi alle har i dag. En liten hall var dedikert til alt innenfor telekommunikasjon og navigasjon, men her var det lite spennende å se.
Det var nemlig kun et lite hjørne på Sony-standen de mobilinteresserte kunne glede seg over. På rundt to kvadratmeters plass viste Sony Ericsson frem noen av sine produkter, og vi gikk nesten rett forbi da vi fikk se en av årets mest omtalte mobiler.

Se flere produkter i billedspesialen


Sony Ericsson hadde nemlig tatt med seg Xperia X1 på messen og det var en fungerende prototype som gjorde at vi fikk tatt og følt litt på den. Telefonen som kommer ut i butikkene i løpet av høsten kommer mest sannsynlig til å bli en av de mest populære mobilene på markedet i toppsegmentet fremover.
Mye annet
Men det var allikevel noe annet vi fant som kanskje ikke umiddelbart virker interessant på de teknologiinteresserte. For flere haller, riktignok en smule bortgjemt, kunne by på det nyeste innenfor hvitevarer og kjøkkenteknologi.

Se flere produkter i billedspesialen


Her snakker vi vaskemaskiner og kjøleskap. Støvsugere og vifter. Kaffemaskiner og blendere. Her var det også nesten umulig å gå en meter uten å være vitne til et kokkeshow, med smaksprøver. Selvsagt et glimrende sted å være for de som har litt over gjennomsnittet interesse for mat.
Rare PC-er
Dette var en del av de kuleste produktene vi så. Det er også langt flere produkter i bildegalleriet, så ta en titt på det. Følg også med til uken. Da kommer vi med en oversikt over de sykeste PC-ene vi fant på IFA. For der var det mye rart.

Mer om
annonse