Tek.no

Nyhet

iPad får etterlengtet oppgradering

16 Sept 2010 15:27

En av årets store nyheter er nettbrett, og i spissen for de nye pekeplatene finner vi Apples iPad.

Nå har Apple sluppet en beta-versjon av sin programvare iOS, versjon 4.2, der iPad-en får en grundig oppussing - der multitask er en av de store nyhetene, melder Engadget.com.

Beta-versjonen er kun tilgjengelig for utviklere, og programvaren skal gjennom mye testing før den slippes på det åpne markedet i november. Er du dog eventyrlysten kan du melde deg inn som utvikler hos Apple og betale en årskontingent for å få tilgang til beta-programvaren.

Multitask
Med den nye programvaren kan du kjøre flere operasjoner samtidig på nettbrettet, og dobbeltklikke på hjem-knappen for å se programmene du kjører, slik man i dag kan på iPhone og iPod Touch.
Under samme oversikt har du også mulighet til å avslutte programmer eller klikke deg videre til andre programmer som allerede er i sving.

Mapper
Den nye oppdateringen gjør det mulig å samle applikasjoner i mapper. Slik kan du begrense antall sider med ikoner og dermed gjøre nettbrettet mer oversiktlig.

Det blir også mulig å printe ut dokumenter trådløst og direkte fra nettbrettet. Du kan også endre skriftstørrelsen med den nye programvaren.

Vi laster ned iOS 4.2 i skrivende stund og kommer tilbake med en utfyllende test av den nye programvaren.

Du kan se flere bilder av de nye endringene hos Appleinsider.com.

Apples oppdatering kommer i siste liten til å møte konkurrentene, som kommer på banen med flere utfordrere i høst. Deriblant Samsung med sin Galaxy Tab.
Les også vår test av Apple iPad.
Video:

Les også
Slik blir norske Apple iPad
Les også
DUELL: iPad vs Galaxy Tab
Les også
Slik blir fremtidens iPad
Les også
– iPad 2 kommer i år
annonse