Tek.no

Nyhet

Her er november-mobilene

1 Nov 2006 13:23

Den første snøen har lagt seg, og det er på tide å begynne å se seg om etter årets julegaver. Heldigvis har mobilprodusentene spart noen godbiter også til årets nest siste måned.

Vi har undersøkt hvilke modeller som kommer til norske butikkhyller i november, og vi har ikke mindre enn 20 nye mobiltelefoner å glede oss til.

Sony Ericsson

Flere av produsentene har gjort seg ferdige med de store mobilslippene for i år. Sony Ericsson har ingen nyheter på trappene i november, men flere av modellene som kom i oktober vil først bli tilgjengelig i store volum denne måneden.
Sony Ericsson W950i skulle egentlig ut i butikk i oktober, men så vidt Mobilen.no kjenner til rakk den ikke ut i butikkhyllene før vi rundet november. Uansett er det første denne måneden telefonen blir tilgjengelig i stort volum.
Vi har testet Sony Ericssons walkmankjempe, og må medgi at dette er en av de heftigste MP3-spillerne vi har vært borti og en verdig utfordrer til Apples iPod.
Les hele testen av Sony Ericsson W950i her.

Samsung

Den koreanske produsenten Samsung har spart to godbiter til november. MP3spilleren X830 med innebygd mobiltelefon er klar for butikkhyllene, og det som ifølge selskapet er verdens tynneste foldemobil D830 kommer også i løpet av måneden.

Samsung X830

Den vesle MP3-spilleren med mobiltelefon har 1 gigabyte lagringsplass og et menyhjul for å navigere i menyene. Tastene sitter på to rader i stedet for tre, noe som gjør at telefonen er langt smalere enn noen annen mobiltelefon vi har sett.
Mobilen.no har hatt et eksemplar mellom hendene, og utseendet og spesifikasjonene tyder på en spennende MP3-mobil.
Les mer om Samsung X830 her.

Samsung D830

Den andre novembernyheten fra Samsung er den 9,9 millimeter tynne foldemobilen D830. Modellen kan skilte med 2 megapikselkamera, en stor, krystallklar skjerm, MP3-spiller og selvsagt den nyeste versjonen av Samsungs brukergrensesnitt.
I tillegg har du tilgang til rask nedlasting og surfing over Edge, slik at du enkelt kan holde deg oppdatert på nyheter og laste ned musikk mens du er på farten.
Les mer om Samsung D830 her.

LG

Den andre koreanske mobilprodusenten som har hete novembernyheter er LG. Mobilen.no har allerede røpet at kredittkortmobilen KE820 finner veien til butikkhyllene i november, men LG har flere ess i ermet.
Les mer om KE820 her.

KE600

Mobiltelefonen LG KE600 kommer også til Norge i november. Modellen har MP3-spiller, 2 megapikselkamera, støtte for eksterne minnekort og Edge. Telefonen har en stor skjerm, og et stort navigasjonshjul på fremsiden.

Kameraet skal ha autofokus og musikkspilleren støtte for en rekke musikkformater.

To usikre

Da Mobilen.no snakket med LGs representant i Norge, kunne han også fortelle at det er to modeller til som er klare for norske butikkhyller. Det er imidlertid uklart om de rekker å finne veien dit i november, eller om vi må vente til desember.

De to modellene heter KE800 og KG110 og er henholdsvis en oppfølger til LG Chocolate og en svært enkel GSM-telefon.

Motorola

Motorola er heller ingen sinke, og har fem nye modeller klare for butikk i november. Som ofte før har Motorolas modeller kryptiske navn. Vi nevner nykommerne i fleng: KRZR K1, V3xx, RAZR maxx, RIZR og W220.

KRZR K1

Den mest omtalte mobilen fra Motorola de siste månedene er KRZR K1 eller Canary. Modellen er på full fart ut i mobilbutikker landet over, og Mobilen.no har klart å snike til seg et eksemplar.

Førsteinntrykket er godt, og designen faller i svært god smak. Telefonens kamera tar bilder med 2 megapikslers oppløsning, og MP3-spilleren støtter de fleste musikkformater.

Telefonen er svært smal, tastene er gode og det mest negative vi har funnet etter kjapp trykking på mobilen er at telefonen suger til seg fingermerker i ekspressfart.

2xHSDPA

Både V3xx og RAZR maxx er mobiltelefoner som støtter HSDPA eller super-3G. Norge har ennå ikke støtte for HSDPA i nettet, men i teorien har de to telefonene støtte for nedlasting i hastigheter opp til 3.6 Mbps. V3xx har et 1,3 megapikselkamera, mens RAZR maxx slår til med 2 megapiksler.

I god Motorola-stil er begge modellene svært slanke med henholdsvis 16 og 15 millimeter tykkelse.

RIZR

Skyvemodellen RIZR har ikke verken HSDPA eller 3G, men støtte for den etter hvert vanlige Edge-standarden. I tillegg har telefonen 2 megapikselkamera, MP3-spiller og støtte for eksterne minnekort.

Skyvemodellen er som de fleste andre av Motorolas telefoner på ”R” en slank krabat med en tykkelse på 16 millimeter.

W220

Den enkleste telefonen fra Motorola i denne omgang heter W220. Telefonen har støtte for SMS, MMS og FM-radio, men ellers mangler den både kamera, utvendig skjerm og avanserte nettverksløsninger.
Til gjengjeld er prisen svært lav, slik at også de som skal bruke mesteparten av julegavepengene på andre, har råd til en liten førjulsgave til seg selv.
Les mer om W220 her.

Nokia

Også Nokia har flere godbiter samlet opp til novemberslippet. I november får vi ifølge selskapet se hele åtte nye modeller.

Kjærlighet

To av Nokias nyheter stammer fra selskapets L’Amour-kolleksjon. Foldemobilen 7390 er den som utpeker seg sterkest med 3G, 3 megapikselkamera, MP3spiller og støtte for minnekort.
I tillegg kommer svivelmobilen 7373 til butikkhyllene i november.
Les mer om de to modellene her.

Internett og musikk

Tre av de andre nykommerne er oppgraderte versjoner av tidligere modeller. N80 Internet Edition, N70 Music Edition og N73 Music Edition skal alle komme i butikken i løpet av november.
N80 Internet Edition skal gjøre det enklere å koble seg til Internett og bruke tjenester som IP-telefoni. I tillegg søker nyversjonen automatisk etter trådløse nett og kobler deg til på enkle tastetrykk. Les vår test av gamleversjonen Nokia N80.
Musikkvariantene av N70 og N73 har fått egne dedikerte musikktaster, slik at du enklere kommer inn i musikkspilleren på din mobiltelefon. Vi har ikke testet noen av nyversjonene ennå, men du kan trykke her for å lese Mobilen.nos test av N70 og N73.

Nokia 5200

En av Nokias rimeligste musikkmobiler er skyvemobilen Nokia 5200. Telefonen har støtte for Edge og eksterne minnekort med lagringsplass på opp til 2 gigabyte. I tillegg har den kamera og eksterne musikknapper på utsiden av telefonen.
Nokia 5200 ligger prismessig an til å kunne bli en populær 1-kronesmobil i løpet av november og desember.
Les mer om Nokia 5200 her.

Nokia 6080 og Nokia 6085

De siste nyhetene fra Nokia i denne omgang er de relativt enkle modellene Nokia 6080 og 6085. Den førstnevnte 6080 er en helstøpt mobiltelefon, mens 6085 er en foldemobil.

Begge modellene har et enkelt kamera, støtte for FM-radio og har Nokias velkjente menysystem. I tillegg har Nokia 6085 også støtte for Bluetooth.

BenQ-Siemens

For taiwansk-tyske BenQ-Siemens betydde oktober kroken på døra. Selv om produsenten tidligere har lansert flere mobiltelefoner som skulle komme både i oktober og november, ser det dårlig ut for deg som har ventet på nettopp disse modellene.

I stedet kan du som allerede har en BenQ-Siemens-mobil glede deg over at du får fikset på eventuelle feil på mobilen, selv om selskapet er slått konkurs.

annonse

Les også