Tek.no

Nyhet

Ny iPad-utfordrer

28 Okt 2010 12:05

Det er kinesiske ZTE som nå lanserer et Android-basert nettbrett her til lands. ZTE Light har en sju tommer stor trykkfølsom skjerm og veier 403 gram. Du kan både snakke og surfe med nettbrettet, som støtter blant annet super-3G med en nedlastingshastighet på opptil 7,2 Mbps og en opplastingshastighet på opp til 5,76 Mbps. Det har dessuten 512 MB RAM og 512 MB ROM, og er basert på operativsystemet Android 2.1.
ZTE satser på å nå både bedrift- og konsumentbrukeren med nettbrettet. Gjennom Android-plattformen tilbyr ZTE Light forbedrede bedriftsapplikasjoner og tilgang til tusenvis av tredjepartsapplikasjoner og innholdstjenester. Den nye ZTE Light støtter blant annet Google Services, en rekke e-postklienter, ulike skrivebordsapplikasjoner og dokumentlesing og -redigering.
Les også: iPad vs Toshiba Folio vs Samsung Galaxy Tab.
Men kineserne vil også selge ZTE Light som en underholdningsmaskin, og sier berøringsskjermen og G-sensoren støtter både spill og multimedia. ZTE Light har dessuten innebygd GPS-navigering, trådløst nettverk, kamera med tre megapiksler, musikk- og videospiller med støtte for MP4, Bluetooth, ekstern SD-port med opptil 32 GB eksternt minne og et 3,5 mm-stereohodesett.
Batterikapasiteten skal være opptil 500 timer i standby og 20 timer med taletid, men hvor lenge batteriet holder ved intensiv surfing, spilling og videoavspilling sier pressemeldingen ikke noe om. Heller ikke pris er nevnt, men brettet skal komme i norske butikker fra og med desember.

Interessert i nettbrett? Her finner du alle tester, guider, sammenlikninger og saker vi har skrevet på  området.

Les også
Nettbrettet HP ikke vil snakke høyt om
Les også
iPad vs Folio vs Galaxy Tab
annonse

Les også