Til hovedinnhold

Ta råbra bilder med Nokia N8

Ved å installere et lite program fra Team HX får du langt skarpere bilder fra mobilkameraet. Årsaken er at Nokia N8 har en kompresjonsalgoritme som skal få ned filstørrelsen på bildene dine. Team HX har endret denne algoritmen slik at mye mer av informasjonen fra bildebrikken blir bevart. Disse bildene viser hvordan et utsnitt av et større bilde ser ut med og uten modifiseringen: 

Vi har ikke testet funksjonen hos oss, men ser av eksempelet på sidene til Team HX at bildestørrelsen med Nokias kompresjon er på 2,7 MB , mens bildet tatt med modifiseringen fra Team FX er på hele 12 MB. Det kan ta mye tid å bla i bildearkivet på Nokia N8 når filene blir så store.

Samtidig har teamet fikset et par saker på videokameraet. Nå kan du filme med kontinuerlig autofokus, i tillegg til at du kan filme med 30 bilder per sekund, mot 25 i originalversjonen.
Her er et videoeksempel som viser hvordan det fungerer i praksis. Legg merke til at kameraet stiller skarpt underveis, og at flyten ved panorering er blitt bedre:
Dette er ikke et program som krever at du flasher telefonens ROM eller gjør andre store inngrep. Du kan ganske enkelt laste ned .SIS-filen fra utviklernes nettsider og installere den på telefonen. Det eneste du selv må sørge for er å få applikasjonen signert.
Har du ikke Nokia N8?
Sjekk prisen på Nokia N8 her.

Mer om
annonse